Domácim headlinerom 9. ročníka hudobného festivalu Topfest bude kapela Inekafe, ktorá sa na toto podujatie vráti po dvoch rokoch. Pridá sa k účinkujúcim ako Slobodná Európa, IMT Smile, Konflikt, Aneta Langerová, The Paranoid, Zuzana Smatanová či Braňo Mojsej, ktorí vystúpia 29. a 30. júna 2012 v areáli pri Zelenej vode neďaleko Nového Mesta nad Váhom.

Obľúbená bratislavská kapela Inekafe na festivale predstaví svoj nový album Právo na šťastie. Organizátori tiež oznámili účasť českej metalovej skupiny Škwor či formácie Harlej, ktorá prezentuje takzvaný crazy-rock.

"Na našom festivale sa snažíme fanúšikom ponúknuť akési rockové sviatky so skupinami, ktoré majú radi, alebo na ktoré sa dlho tešili. Inekafe spĺňajú jedno aj druhé. Ich občasné koncertovanie sa dá považovať za malý sviatok, takže jednoznačne patria na pódium Topfestu a ja som veľmi rád, že tu budú aj budúci rok," uviedol na adresu punk-rockovej formácie organizátor festivalu Dušan Drobný.

Skupina Inekafe, ktorá sa po odmlke v roku 2010 vrátila na hudobnú scénu, má za sebou slovensko-české turné či vydanie nového albumu Právo na šťastie. Práve vystúpenie na Topfeste bolo v roku 2010 jedným z ich troch comebackových koncertov.

Permanentky na festival sa predávajú za 40 eur, jednodňový lístok sa dá kúpiť za 25 eur. Tieto ceny budú platiť do 1. marca 2012, potom sa zvýšia.

Informácie tlačovej agentúre SITA poskytol PR manažér festivalu Topfest Jan Kakaščík.

Zdroj: SITA
Foto: Inekafe.sk

Súvisiaci interpreti: Inekafe