Speváčka VeronikaS, vlastným menom Veronika Strapková, vydala túto jeseň svoj debutový album, ktorý sa rodil tri roky v dvoch krajinách - na Slovensku a vo Veľkej Británii. Deň pred Vianocami fanúšikov potešilla hneď dvoma hudobnými darčekmi.

Okrem toho, že na pár dní ponúkla záujemcom celý album Puzzle na voľné stiahnutie v plnej kvalite, zverejnila aj nový videoklip k piesni Kind. Tá je už siedmym singlom speváčky, na samotnej nahrávke má však poradové číslo jedna. Ako prezrádza VeronikaS, rozhodla sa ju zverejniť ako singel práve na Vianoce kvôli jej jednoduchému, no hlbokému posolstvu o láske k blížnemu a rešpekte k cudziemu.

"Vybrali sme ju ako úvodnú skladbu, aby sa album začal silnou myšlienkou, ktorú chcem šíriť. A práve toto je pre mňa asi tá najzásadnejšia myšlienka celého albumu. Ľudia by k sebe mali byť dobrí, pretože každý si nesie svoj osobný príbeh. Keď niekoho stretneš na ulici, nikdy nevieš, ako sa práve má a čo sa v jeho vnútri odohráva. K napísaniu tejto piesne ma inšpiroval jeden citát: Vždy buď k ľuďom o trochu lepší, než je nevyhnutné, lebo každý, koho stretávaš, zvádza ťažký boj. Autora si už nepamätám, no táto myšlienka ma oslovila natoľko, až z nej vznikla pieseň," spomína speváčka na zrod pesničky Kind.

Nahrala ju síce už v roku 2014, na jej zverejnenie v podobe videoklipu však podľa vlastných slov čakala, kým príde ten správny čas. Vizuál nakrútila len pár dní pred Vianocami. "Nechceli sme pesimistický klip. Naopak, chceli sme ukázať, že to s nami ešte nie je až také zlé. A že na svete stále sú ľudia, ktorí si pomáhajú, len to niekedy nevidno," vysvetľuje Veronika námet videa. "Mne osobne vždy vylepší náladu, keď vidím videá alebo čítam články o dobrých skutkoch a veľkých činoch jednotlivcov, a podobnú atmosféru som chcela preniesť do klipu Kind," dodáva o vizuále, pri ktorom jej so základným námetom pomohol režisér Miniboj Killa. Scénosled potom speváčka rozvinula ďalej spolu s Dušanom Krajčovičom, ktorý ho zároveň aj zrealizoval.

Prečítajte si rozhovor:

Veronika Strapková: Nechcem ohurovať, dôležitejšia je pre mňa dobrá energia


Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Facebook.com/veronikastrapkovaslovakia