V polovici marca vyráža Katarína Knechtová na akustické turné po slovenských kluboch. Zaujímavosťou je, že hrať bude aj na nástrojoch, ktoré zháňa v predajniach hračiek. Fanúšikovia v Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Trnave, Bratislave, Trenčíne, Nitre a v Banskej Bystrici sa tak môžu tešiť na nevšedný koncertný zážitok.

Nový koncertný rok otvorí Katarína 13. marca vystúpením v košickom Malbo Cafe, ktorým sa začne jej jarná "túra" s ôsmimi zastávkami. "Pesničky prearanžujeme do jednoduchšej podoby, koncerty budú naozaj akustické, bez elektronických nástrojov. Zameriame sa na klavír, rytmiku, spev a melódie piesní," hovorí Katka. S podobným programom sa v decembri predstavila aj v rámci úspešného projektu Slovensko Advent 2012.


Pred túrou po Slovensku sa učí hrať na nové nástroje

Jarnej sérii koncertov úplne programovo nehovorí turné ale túra. "Lebo mám rada slovenčinu, mám rada Slovensko a hlavne slovenských poslucháčov. A naozaj to bude túra. Veď predsa prejdeme celé Slovensko a fanúšikov navštívime priamo v ich mestách," prízvukuje speváčka, ktorá turistický imidž použila aj na fotografiách propagujúcich turné. V zálesáckom klobúku, šušťákoch a vibramách kráča za poslucháčmi s batohom plným hudobných nástrojov. Hľa!

Časť nástrojovej výbavy si požičala z obchodu s hudobninami v Prešove, no niektoré nástroje si okamžite aj kúpila. "Napríklad xylofón za osem eur," smeje sa. "Učím sa na ňom hrať. Práve v tom obchode som si povedala, že je to úžasný akustický nástroj a určite ho chcem použiť aj na koncertoch, podobne ako ďalšie hudobné nástroje, s ktorými sme sa hrávali v detstve – triangel alebo paličky. Chystám sa preto ešte zájsť aj do hračkárstva. Dúfam, že tam nájdem ďalšiu akustickú hračku, ktorú si pamätám z detstva – malú píšťalku s farebnými tlačidlami a tuším len jednou stupnicou."

Možno s ňou poletí aj Slávik

V jej repertoári počas turné nebude chýbať ani aktuálny rádiový singel Keby (aktuálne siedmy najhranejší z domácich skladieb) z minuloročného albumu Tajomstvá. Najväčším hitom z albumu bola pieseň Zmier svetlo s tmou, aj jeho úspech sa zaslúžil o to, že sa Katarína opäť nachádza v prvej päťke speváčok nominovaných na Slávika za rok 2012. Úspešný singel sa zase môže stať Hitom roka. Ako to dopadne sa dozvieme počas priameho televízneho prenosu už túto nedeľu 3. februára.


Termíny a miesta koncertov:

13. 3. - Košice, Malbo Cafe
14. 3. - Liptovský Mikuláš, Route 66
15. 3. - Martin, Bar Museum
19. 3. - Trnava, Artklub
20. 3. - Bratislava, Loď Divadlo v podpalubí
21. 3. - Trenčín, Piano Club
27. 3. - Nitra, Valašský Šenk
28. 3. - Banská Bystrica, Klub 77

Lístky na jednotlivé koncerty budú v kluboch v predpredaji od 1. februára.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka speváčky.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová