Americká rocková kapela Soundgarden zverejnila nový klip k piesni By Crooked Steps, ktorého režisérom je známy hudobník Dave Grohl. Bývalý člen Nirvany a líder Foo Fighters si skladbu, ku ktorej natočil video, vybral sám po vypočutí minuloročného albumu King Animal, ktorý je pre Soundgarden prvým po vyše 15 rokoch.

"Mal som nápad. Dostal som kópiu toho albumu a tretia skladba By Crooked Steps bola typickou, okamžite rozoznateľnou soundgardenovskou piesňou," hovorí Dave Grohl, ktorý sa tento rok ako režisér prezentuje aj v dokumente o legendárnych Sound City Studios

Členovia kapely Soundgarden sa vo vtipnom a výborne prevedenom videoklipe predstavili ako pouličný gang s názvom Crooked Steps, ktorý sa rozhodol skoncovať s kultúrou laptopových dídžejov v meste a vrátiť do klubov poctivý špinavý rock. Aj sa im to podarilo, no nie nadlho. Po tom, ako dídžeja v jednom klube vyhodia z pódia a rozbalia tam vlastnú šou, ich totiž začne naháňať polícia.

Konflikt rocku a elektroniky však Grohl ani Soundgarden v skutočnosti neberú až tak vážne. Svedčí o tom fakt, že jedného z policajtov si zahral známy elektronický producent deadmau5.


Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/chriscornell

Súvisiaci interpreti: Soundgarden