V nedeľu 31. januára budú Levice v objatí tónov svetových hitov, pretože v rámci 6. ročníka benefičného koncertu Objatie tónov vystúpi legendárna skupina Boney M s líderkou Maizie Williams. Ďalej vystúpia Korben Dallas, P U Ľ S Poddukelský umelecký ľudový súbor, Zumba s Gabikou a moderátor Sajfa.

Podujatie sa bude konať v miestnej športovej hale pre osoby s mentálnym a zdravotným znevýhodnením z Domovov sociálnych služieb z Nitrianskeho samosprávneho kraja organizátormi Občianskym združení Ostrov z Levíc zdravotne znevýhodnených ľudí a Občianskym združením Milan Štefánik.

Ponuka pripravovaného koncertu je opäť pestrá – do Levíc pricestuje zabaviť hendikepované deti kapela Korben Dallas, detským očkám ulahodí P U Ľ S Poddukelský umelecký ľudový súbor z východoslovenkej metropole Prešova a pozvanie prijala aj skupina Boney M na čele s líderkou Maizie Williams a je im veľkou cťou podporiť dobrú vec. Celé podujatie bude pod moderátorskou taktovkou moderátora Sajfu.

"Už z tohto zoznamu je zrejmé, že znova pôjde o netradičnú zmes rôznych žánrov. Myslím, že nikde inde nie je možné zažiť na jednom mieste pop, rock, folk, tanečnú hudbu, latinskoamerické tance a tradičný slovenský folklór," vysvetľuje Milan Štefánik. "Zdravotne a mentálne postihnutým ľuďom často nedovolí ich situácia zúčastniť sa verejných kultúrnych podujatí alebo festivalov, preto sa snažíme takto pestrý program priniesť my im na jedno pódium. Dopriať im takýto zážitok aspoň raz do roka," spresňuje zmysel podujatia Milan Štefánik

Okrem koncertov sa návštevníci môžu realizovať v rámci pripravených workšopov - zumba, skákanie na malých trampolínach, enkaustika /maľovanie horúcim voskom/, kreslenie na tvár, pletenie z prútia, z papiera, modelovanie z hliny, pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu. Pre najmenšie deti je pripravený nafukovací hrad, lukostreľba a maľovanie na tvár. Vstup je aj v tomto roku bezplatný.

Text: Milan Štefánik a ImrichMakó
Foto: Management Boney M Maizie Williams a Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Boney M, Korben Dallas