Očakávaný videoklip k spoločnej skladbe Coldplay a Beyoncé je na svete. Pieseň Hymn For The Weekend sa stala druhým oficiálnym singlom siedmeho albumu britskej štvorice a vďaka nej sa na scénu vrátila aj "Queen B". Speváčka vo videu, ktoré bolo zverejnené 29. januára, stvárňuje bollywoodsku hviezdu.

S novým albumom A Head Full Of Dreams priniesli Coldplay aj pestrofarebné promo vizuály a v tomto duchu sa nesie aj čerstvo zverejnený klip. Nakrúcal sa v októbri v indickom Bombaji a stojí za ním americký režisér Ben Mor. Ten stavil predovšetkým na farbitosť a exotickosť miesta - nechýba tak hltač ohňa, hinduistickí svätci aj kapela hrajúca v uliciach počas typickej indickej tradície holi, teda festivalu farieb.

Očarujúco vyzerajúca Beyoncé je už len čerešničkou na torte, ktorú si ako bollywoodsku superstar vychutnávajú miestni aj Chris Martin v kine či na billboardoch v uliciach. Vo videu sa však na chvíľu mihne aj skutočná indická herečka Sonam Kapoor, ktorá príležitosť účinkovať v ňom považuje za poctu a priznáva, že je veľkým fanúšikom kapely.

Kritika za kultúrne stereotypy

Coldplay sa do Indie vrátili po improvizovanom vystúpení, ktoré tu predviedli minulý rok v júli. Spojenie s tamojšou kultúrou napokon vyústilo práve do hudobného videa k jednému z najnetypickejších kúskov ich tvorby, no okrem pochvalných reakcií zožala kapela spolu s Beyoncé aj kritiku. Indiu údajne zobrazujú v stereotypoch a jej bohatú kultúru v skutočnosti nepochopili. Jeden z odporcov videa sa na Twitteri pýta: Prečo chcete, aby to vyzeralo tak, že nerobíme nič iné, iba tancujeme v uliciach?

Vzhľadom na exotické pestrofarebné prvky, ktoré momentálne vizuálnu a koncertnú existenciu Coldplay sprevádzajú, bude ešte zaujímavé sledovať, ako sa v tomto smere popasujú s pripravovaným vystúpením počas polčasu tohtoročného Super Bowle. Na pódiu ich doplní aj samotná Beyoncé a tak sa dá očakávať, že živé prevedenie spoločného duetu sa bez spomínanej exotickosti tiež nezaobíde. 


Text: Michaela Žureková (zdroj: People.com, Timesofindia.com)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Coldplay