Aj druhá zo skladieb, ktorými sa Ed Sheeran nedávno po ročnej pauze vrátil na scénu, sa dočkala oficiálneho vizuálu. Pieseň s názvom Shape of You je na jeho pomery možno až príliš "popíková" a tuctová, no videoklip, ktorý je naozaj originálny a zábavný, jej dodáva potrebnú osobitosť a šťavu.

Ed Sheeran v ňom vystupuje ako tvrdo trénujúci boxer, ktorý sa zamiluje do milého čierneho dievčaťa navštevujúceho tú istú telocvičňu. Po prvom rande pri vyprážanej kuracinke a niekoľkých spoločných tréningoch však usmievavá slečna zrazu zmizne a v skrinke mu nechá chránič chrupu spolu so záhadnou fotografiou.

Tá ho zavedie až na miesto pripomínajúce Klub bitkárov, kde sa bezradný Edko postaví zoči voči japonskému zápasníkovi. V momente, kedy situácia začne byť vážna, sa však atmosféra klipu zmení a celé sa to obráti na neškodnú paródiu, ktorá fanúšikom vyvolá úsmev na tvári. K tej pesničke by sa predsa napínavý krvák ani nehodil.

O réžiu klipu, ktorého vznik možno inšpiroval úspech skvelej minuloročnej počítačovej a mobilnej hry Punch Club, sa postaral Jason Koenig. Sheeranovu partnerku si zahrala Jennie Pegouskie a sumo zápasník, proti ktorému spevák nemá šancu, je Ryūichi Yamamoto, známy jednoducho ako Yama.


Spevák predstavil oba spomínané single 6. januára. Ide o prvé dve ukážky z jeho pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorá vyjde 3. marca. Pieseň Shape of You dobyla rebríčky vo viacerých krajinách vrátane Veľkej Británie a USA. Castle On The Hill sa v UK charte umiestnila hneď za ňou, vďaka čomu sa Ed Sheeran stal prvým interpretom, ktorý debutoval v britskom singlovom rebríčku na prvých dvoch priečkach. V USA sa zase stal prvým interpretom, ktorý mal v týždni po vydaní dve skladby v top 10 singlového rebríčka Billboard Hot 100.

Videoklip Castle On The Hill, ktorý spevák zverejnil minulý týždeň, režíroval George Belfield. Okrem 25-ročného hudobníka v ňom účinkuje aj skupina študentov zo strednej školy, na ktorú chodil. Celý klip sa pritom točil vo Framlinghame v Suffolku, kde Sheeran vyrastal. Klip má za prvých sedem dní od zverejnenia viac než 20 miliónov prehratí, no dá sa predpokladať, že nový vizuál k ľahšej a popovejšej z dvojice piesní sa čoskoro dostane "do vedenia".


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, archív)
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran