Sviatok slovenských priaznivcov najtvrdších metalových žánrov bude mať tento rok už svoje deviate pokračovanie. Po druhýkrát sa uskutoční pod hradom Revište v areáli, ktorý sa nachádza len minútku od diaľnice a pritom priamo v lone stredoslovenskej prírody.

Návštevníkov bude v Revištskom Podzámčí čakať priestranný areál, stánky s metalovým tovarom, jedlo pre mäsožravcov i vegánov, ale hlavne tri dni plné najlepšej extrémnej muziky. Festival Gothoom sa začne 5. júla blackmetalovým dňom a následne bude pokračovať metalová oslava až do 7. júla.

Tohtoročným headlinerom je skupina Exodus, legenda amerického thrash metalu, jedna z prvých kapiel žánru, ktorá je ale stále plná sily v štúdiu aj naživo. Predstaví sa aj ďalšia kapela, ktorá formovala žáner - Vader z Poľska sú jednými z otcov európskeho death metalu. Symfonickú podobu tohto žánra budú reprezetovať grécki Septicflesh.

Špeciálnou chuťovkou má byť podľa organizátorov trojlístok islandských kapiel, z ktorých každa oplýva originalitou a silnou atmosférou – Sólstafir, Svartidauði a Zhrine. Atmosféru posilní množstvo kvalitného black metalu v podobe mystických Schammasch, neuchopiteľných Darkened Nocturn Slaughtercult, českých skupín Root a Inferno, či Poliakov Blaze Of Perdition a Mord'A'Stigmata.

Deathovú ponuku rozšíria švédski Entrails, brutalisti z Defeated Sanity, orientálni Maat, atypickí Shodan, ale aj to najlepšie zo slovenskej a českej scény. Účasť už potvrdili Brute, Perversity, Tortharry, Dementor, Dysangelium či Melancholy Pessimism. Fanúšikov pomalších - post a doomových - žánrov zase potešia zdrvujúci Obscure Sphinx, Clouds či Doomas.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: Gothoom PR

Súvisiaci interpreti: Exodus