Americký raper Lil Wayne prezradil, že trpí epilepsiou. O svojej diagnóze hovoril vo štvrtok pre rozhlasovú stanicu Power 106 FM v súvislosti s nedávnou hospitalizáciou po sérii záchvatov. V Nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles strávil šesť dní na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Portál TMZ.com vtedy informoval o tom, že je vo veľmi vážnom stave. Aj kvôli tomu sa Lil Wayne rozhodol priznať pravdu o svojom zdravotnom probléme. "Zlá správa je, že som epileptik a som náchylný na záchvaty. Toto nebol môj prvý, druhý, tretí, štvrtý, piaty, šiesty ani siedmy záchvat. Mal som ich viacero, len ste o nich nevedeli," vysvetlil.

"Tentoraz to bolo naozaj zlé, lebo som dostal tri po sebe a počas toho tretieho sa moja srdcová frekvencia znížila na 30 percent. V podstate som mohol zomrieť, takže preto to bolo také vážne. Ale záchvaty zapríčinil obyčajný stres, nedostatok odpočinku, priveľa práce," dodal. Wayne má podľa jeho slov vo svojom tíme ľudí, ktorí sa o neho vedia postarať, takže niekedy ani nemusí ísť do nemocnice.

Našli ho v bezvedomí

Tridsaťročného rapera najskôr po opakovaných záchvatoch hospitalizovali v utorok 12. marca, no už v stredu ho zo Cedars-Sinai pustili domov. O niekoľko hodín však dostal ďalší záchvat a do nemocnice znovu putoval po tom, ako ho jeden z jeho osobných strážcov našiel v bezvedomí ležať na zemi. V tele mal vraj veľké množstvo kodeínu a lekári mu trikrát vypláchli žalúdok. Špekulovalo sa o tom, že záchvaty vyvolalo predávkovanie tzv. "sizzurpom", teda sirupom proti kašľu s obsahom kodeínu a prometazínu, ktorý vyvoláva okrem iného pocity eufórie.

Rodák z New Orleans mal podobné zdravotné problémy už vlani v októbri, keď jeho lietadlo muselo núdzovo pristáť v Texase. Vtedy boli príčinou záchvatu migréna a dehydratácia. Lekári mu následne predpísali lieky a odporučili piť veľa vody.

Nový album aj spolupráca s Limp Bizkit

Lil Wayne, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších deväť štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008).

26. marca vyšla jeho desiata štúdiovka I Am Not A Human Being II, na ktorej hosťujú interpreti ako Drake, Big Sean, Nicki Minaj, 2 Chainz alebo Soulja Boy. Z albumu už vyšli tri single - My Homies StillNo Worries a Love Me. Najväčší úspech zaznamenal posledný menovaný, ktorý sa v americkom rebríčku Billboard Hot 100 dostal zatiaľ najvyššie na 10. priečku. Okrem vlastného albumu stihol Lil Wayne spolupracovať aj so známou americkou kapelou Limp Bizkit, s ktorou nahral skladbu Ready To Go. Vypočujte si ju TU.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/LilWayne

Súvisiaci interpreti: Lil Wayne