Popová ikona Madonna nepatrí práve medzi speváčky vychýrené svojimi speváckymi kvalitami. Aj keď spieva na svojich koncertoch naživo, väčšinou sa spolieha aj na "zadné dvierka" v podobe playbacku. Na odovzdávaní cien iHeart Radio Music Awards sa jej podarilo prekvapiť spevom bez neho, pričom spoločnosť jej na pódiu robila Taylor Swift.

Madonna v uplynulú nedeľu počas odovzdávania cien iHeart Radio Music Awards v losangeleskom Shrine Auditorium odpremiérovala druhý singel zo svojho aktuálneho albumu. Po Living For Love by mala odteraz pútať na 13. štúdiovku Rebel Heart balada Ghosttown.

Patrične dramaticky ju odprezentovala na pódiu spolu s Taylor Swift, ktorá jej robila gitarový doprovod. Prekvapujúcim je aj fakt, že kým sa speváčka doteraz vyhýbala piesniam, ktoré by musela spievať od začiatku do konca sama, teda bez prednahratých vokálov, teraz podala výkon, za ktorý sa rozhodne hanbiť nemusí.


Ocenili Taylor Swift, Hoziera aj Justina Timberlakea

Okrem živého spevu Kráľovnej popu bola "v kurze" v tento večer práve spomínaná Taylor Swift. Speváčka si totiž z galavečera odniesla tri ceny. 25-ročnú rodáčku z Pensylvánie vyhlásili za Interpretku roka, ďalšie ocenenie si pripísala na konto za skladbu Blank Space, ktorá zvíťazila v kategórii Najlepší text piesne, a jej hit Shake It Off triumfoval v kategórii Skladba roka.

Najlepším nováčikom je Sam Smith a najlepšiu fanúšikovskú základňu má formácia 5 Seconds of Summer. Kategóriu Hiphopová alebo r'n'b pieseň roka ovládli Jeremih a YG so skladbou Don’t Tell ‘Em. Víťazstvo v kategórii Country skladba roka patrí piesni Burnin’ It Down Jasona Aldeana a v kategórii Tanečná skladba roka zvíťazil hit Summer Calvina Harrisa. Cenu pre alternatívnu rockovú skladbu roka získal Hozier za baladu Take Me to Church inšpirovanú bojom za práva homosexuálov v Rusku. Za spoluprácu na piesni Bang Bang ocenili Jessie J, Arianu Grande a Nicki Minaj a za Najväčšieho rebela vyhlásili country hudobníka Brantleyho Gilberta.

Špeciálnu cenu, takzvanú iHeartRadio Innovator Award, získal tento rok Justin Timberlake. Druhý ročník podujatia sa konal v losangeleskom Shrine Auditorium. Na pódiu sa počas večera predstavili napríklad Florida Georgia Line, Charlie Wilson, Jason Aldean, Snoop Dogg či Rihanna. Stretli sa na ňom aj Taylor Swift a Madonna, ktorá predstavila nový singel Ghosttown. Jamie Foxx a Chris Brown vystúpili so skladbou You Changed Me. Galavečer moderoval herec, spevák a komik Jamie Foxx. 

Okrem Madonny sa o ďalšie najviac diskutované vystúpenie večera postarala Rihanna, ktorá predstavila svoj nový singel Bitch Better Have My Money.


Prehľad víťazov a víťaziek iHeart Radio Music Awards 2015: 

Najlepší text piesne: Taylor Swift - Blank Space 
Hiphopová alebo r'n'b pieseň roka: Jeremih feat. YG - Don’t Tell ‘Em 
Najlepší nováčik: Sam Smith 
Country skladba roka: Jason Aldean - Burnin’ It Down 
Najlepšia fanúšikovská základňa: 5 Seconds of Summer - 5SOSFAM 
Najlepšia spolupráca: Jessie J, Ariana Grande a Nicki Minaj - Bang Bang 
Najväčší rebel: Brantley Gilbert 
Tanečná skladba roka: Calvin Harris - Summer 
Alternatívna rocková skladba roka: Hozier - Take Me to Church 
Skladba roka: Taylor Swift - Shake It Off 
Interpretka roka: Taylor Swift 
iHeartRadio Innovator Award: Justin Timberlake 

Autor: Marek Majzon (vystúpenie Madonny s Taylor Swift) + SITA (iHeart Radio Music Awards)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Madonna, Taylor Swift