Americká speváčka Lana Del Rey vydá nový album, ktorý dostal názov Lust for Life. Interpretka o tom informovala prostredníctvom zvláštneho, viac ako dvojminútového traileru, v ktorom hovorí, že býva uprostred písmena H v nápise Hollywood v Los Angeles, kde "pripravuje niečo pre svoje deti".

"Keď pracujem na nahrávke, a to najmä v týchto búrlivých časoch, potrebujem miesto len pre seba, ďaleko od skutočného života. Môžem tak premýšľať, ako by som prispela svetu v týchto temných časoch," uviedla Lana Del Rey vo videu. "Aj keď tieto časy sú trocha bláznivé, nelíšia sa veľmi od toho, čo museli v minulosti zažívať iné generácie," dodala.


31-ročná rodáčka z New Yorku z očakávanej piatej štúdiovky už vo februári zverejnila skladbu Love, ku ktorej ponúkla aj videoklip. Nedávno tiež v rozhovore pre BBC Radio 2 prezradila, že album, ktorý plánuje vydať čoskoro, jej pôvodne pripomínal tvorbu z 50. či 60. rokov minulého storočia, ako napríklad skupinu The Shangri-Las či rané skladby Joan Baez. Neskôr však zvuk nahrávky upravila.

"Mala som pocit, že chcem viac prehovoriť k mladšej časti môjho publika," vysvetlila. Album bude obsahovať aj skladbu Lust for Life, na ktorej podľa databázy Americkej spoločnosti skladateľov, autorov a vydavateľov (American Society of Composers, Authors and Publishers, ASCAP, pozn. SITA) spolupracoval spevák a skladateľ The Weeknd. Okrem toho nedávno prezradila, že spolupracuje s Milesom Kaneom z kapely The Last Shadow Puppets.

Prečítajte si tiež: Lana Del Rey je stále rovnaká a predsa iná


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey