Kedy to už konečne vydáš? Túto otázku dostával slovenský producent Jimmy Pé pravidelne odkedy zverejnil ukážku skladby Brrrap! na Instagrame. Po niekoľkých týždňoch sa fanúšikovia dočkali a track, ktorý je v rámci jeho tvorby experimentom s úplne inou atmosférou a zvukom, je od piatka (27.3.) dostupný na všetkých streamovacích službách.

Energickej skladbe dominujú zvuky typické pre latino, no ako prezrádza Jimmy Pé, prvotnou inšpiráciou bolo niečo úplne iné než trendy súčasnej pop music zo zámoria. "Táto skladba vznikla po tom, ako som si pozrel posledný film Quentina Tarantina - Once Upon a Time in Hollywood (Vtedy v Hollywoode, 2019), kde ma celkom inšpirovala atmosféra soundtracku. Dostal som veľkú chuť spraviť niečo úplne iné, než je u mňa zvykom, a nečakal som, že to pôjde tak ľahko a rýchlo. Skladba aj cover singla Brrrap! je pre mňa taký úlet, ktorý si raz za čas potrebujem dať," hovorí dídžej a producent.


Skladbu ste až do piatku mohli počuť len v Rádiu_FM, pričom Jimmy ešte predtým svojich fanúšikov navnadil krátkou ukážkou. "Už od jej zverejnenia v podobe instastorky mi veľa ľudí písalo, aby som to dal čím skôr von. Neskôr som skladbu zahral v Rádiu_FM, kde ju následne začali rotovať. Od toho momentu som naozaj asi každý druhý deň dostal správu s otázkou kedy a kde sa bude dať vypočuť okrem rádia. Tak teraz konečne nastal ten moment, že je singel dostupný na všetkých streamovacích platformách!"

Brrrap! je už druhou tohtoročnou novinkou Jimmyho Pé. Len dva týždne pred zverejnením singla vydal EP Street Circus, na ktorom ponúka štyri skladby s preňho typickejším špinavým klubovým zvukom. Nahrávka vyšla 13. marca pod hlavičkou amerického vydavateľstva Slow Roast Records. Ešte pred letom plánuje vydať ďalšie EP, ktoré bude tiež klubové, no v trochu inom žánri ako Street Circus.

"Mám asi 20 nových skladieb, kde som s každou úplne spoko, takže bude toho veľa! Mám tiež pripravených kopec spoluprác, ktoré sa, dúfam, podaria dokončiť,” hovorí Jimmy a dodáva, že počas karantény sa uňho veľa nezmenilo. "Každý deň trávim vo svojom štúdiu a jediný rozdiel je, že cez víkend nebehám po kluboch."

Text: Ghostwriter PR
Foto: artwork