Anglická speváčka Dua Lipa, ktorá v piatok uviedla na trh druhú štúdiovku Future Nostalgia, mala v súvislosti s jej vydaním počas pandémie nového koronavírusu rozporuplné pocity. Ako priznala v rozhovore so Zaneom Loweom pre rádio Beats 1, bola si albumom veľmi istá a je naň naozaj hrdá, no v tomto čase krízy zároveň aj veľmi zmätená.

"Nebola som si istá, či máme vydať našu hudbu v tomto čase, pretože veľa ľudí trpí a veľa sa toho na svete deje a nikdy neviete, kedy je ten správny čas," opísala Dua Lipa svoje pocity v súvislosti s vydaním albumu Future Nostalgia. "Urobila som tento album, aby som sa zbavila akejkoľvek úzkosti, stresu, názorov druhých a dokonca tlaku z nahrávania druhého albumu. A urobila som ho s láskou, chcela som sa len zabávať a urobiť ho s mojimi priateľmi," vysvetlila.

Nakoniec si teda povedala, že keď pre ňu samotnú bol album o zbavení sa negatívnych emócií, možno práve teraz je najvhodnejšia doba na jeho vydanie. "Keď pre nič iné, tak dúfam, že ľudí vezme preč od toho, čo sa práve deje a dá im chvíľu na tancovanie a uvoľnenie sa, že pri ňom zabudnú na vonkajší svet," dodala 24-ročná speváčka, ktorý minulý týždeň krátko pred samotným albumom vydala aj nový videosingel Break My Heart.


Dua Lipa začala s hudobnou kariérou už ako 14-ročná, keď na službe YouTube zverejňovala coververzie hitov iných speváčok. Jej prvým vlastným singlom bola skladba New Love, ktorú uviedla v auguste 2015. Preslávila sa však najmä skladbou Be The One, ktorú ponúkla v októbri toho istého roka. Okrem spomínaného albumu Future Nostalgia jej vyšla aj štúdiovka Dua Lipa (2017) a štyri EP. Interpretka má na konte dve ceny Grammy či tri BRIT Awards.

Zdroj: SITA (Justjared.com, archív)
Foto: Facebook.com/dualipaofficial

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa