Slovensko-české kvarteto John Wolfhooker patrí medzi najvýraznejšie mladé kapely na súčasnej českej rockovej a metalovej scéne. Je to aj vďaka tomu, že sa nebojí experimentovať s hranicami rôznych subžánrov gitarovej hudby.


Potvrdzuje to aj na svojej novej EP nahrávke s názvom 626, kde nájdete nostalgickú pop-punkovú poctu kapelám ich detstva 1999, dosiaľ najtvrdší singel skupiny Inferno, prvý tohtoročný singel Singularity a energickú skladbu s chytľavým popovejším zvukom a refrénom Feel It, ktorá pôvodne nikdy nemala vyjsť.


Dve zo zmienených skladieb už vyšli začiatkom roka ako single. Po spomínanej Singularity a prekvapila kapela tvrdou a temnou skladbou Inferno, ktorou upozorňuje na stále aktuálnu tému drastického zachádzania so zvieratami v potravinárskom priemysle.


Ďalšou z novinek je skladba 1999, ktorá sa vymyká všetkému, na čo sú fanúšikovia u John Wolfhooker zvyknutí. Na rozdiel od singla Inferno, ktorý bol experimentom s čo najtvrdším zvukom, je 1999 experimentom veľmi odlišným.

"Ide o tribute pop-punkovým kapelám ku koncu deväťdesiatok a tehdajšej hudbe, na ktorej sme vyrástli," vysvetľuje kapela. Nadsázka samotného singla je ale kompletným zážitkom až vo chvíli, keď si pustíte videoklip. Výrok kapely, že "videoklip dosť výrazne odkazuje na prvé americké boybandy", dostatočne nevystihuje obsah klipu plného zasnených pohľadov, flaneliek, rolákov s reťazami a ďalších zasnených pohľadov.


Druhou novinkou je pieseň Feel It, ktorá vznikla v rovnakej dobe ako minuloročný úspešný singel Tidal Wave s Benom Cristovaom. Jej dokončenie sa však odsunulo na neurčito a pôvodne kapela ani nemala v pláne sa k nej vracať. Vďaka rozmanitosti EPčka 626 ale našťastie našla svoje uplatnenie.

Hlavná fráza Feel It vznikla vďaka podobnosti so slovom výlet, pretože gitarista Rony Janeček v období jej vzniku dlho a pravidelne presviedčal zvyšok kapely, aby išli spoločne na výlet do Chorvatska. Na výlet sa doposiaľ nešlo a Rony pokračuje vo svojom snažení.



Kapela EP nahrala vo vlastných štúdiách Pidgeon Records. O mix sa postaral gitarista a producent Rony Janeček, mastering si zobral na starosť ďalší člen kapely Filip Vlček. Okrem nich sú členmi skupiny aj spevák Martin Čupka a bubeník Adrián Janeček

EP 626 môžete počúvať na všetkých streamovacích službách.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili a doplnili.