Multižánrové trio popredných slovenských hudobníkov a producentov odohrá na od dnes (30.3.) do polovice mája na Slovensku a v Českej republike 20 koncertov. Predstavia svoj nový projekt Triple Jump, ktorý reprezentuje jedinečný pohľad na tvorbu 21. storočia a koncentruje sa na fúziu viacerých hudobných žánrov.


Tak ako v roku 2011 zorganizoval Martin Valihora so svojím triom už pamätné turné s 32 jazzovými koncertmi v priebehu piatich týždňov, tak sa o jedenásť rokov neskôr rozhodol jeho dlhoročný kolega, gitarista Michal Bugala pre podobný počin. S novým projektom Triple Jump skoncipoval slovensko-české turné, na ktorom spolu s Richardom Csinom a Davidom Hodekom odohrajú 20 koncertov. A to je tiež v našich podmienkach, a zvlášť v dnešnej náročnej dobe, úctyhodný počet.


Multižánrový projekt Triple Jump sa širokej verejnosti predstaví po úspešnych vystúpeniach na domácich festivaloch Trnavský Jazzyk, Mikulášsky jazzový festival či Winter JazzFest Trnava. Popredný predstaviteľ súčasnej hudobnej scény, gitarista a skladateľ Michal Bugala tvorí trio s fenomenálnymi mladými hudobníkmi, ktorými sú bubeník, producent a raper David Hodek a basgitarista, klávesista a spevák Richard Csino. Všetci traja hudobníci sa na tvorbe podieľajú aj autorsky a svoje inštrumentálne majstrovstvo obohacujú aj vokálmi či rapom.


Sledovať vzájomnú interakciu jednotlivých členov tria Triple Jump bude pre návštevníkov koncertov nepochybne nezabudnuteľným zážitkom. Ďalším dôvodom, prečo si to netreba nechať ujsť, je fakt, že David Hodek po tomto turné odchádza za veľkú mláku do USA a nik nevie, kedy sa zase vráti späť na Slovensko.

Zostava projektu Triple Jump:

Michal Bugala - gitara, spev, rap
Richard Csino - basgitara, klávesy, spev
David Hodek - bicie, spev, rap


Program turné:


30. 3. - Bratislava, Nu Spirit Bar
31. 3. - Banská Štiavnica, Archanjel Bar
2. 4. - Dunajská Streda, NFG klub
7. 4. - Ružomberok, Čajovňa Relax
9. 4. - Demänovská dolina, Koliba Tri Studničky
10. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
13. 4. - Žilina, Nová Synagóga
14. 4. - Prievidza, Regionálne Kultúrne Centrum
16. 4. - Brezno, Bombura Klub
17. 4. - Zvolen, WakeUp Club
3. 5. - Banská Bystrica, Hogo Fogo Art Club
4. 5. - Prešov, Stromoradie
5. 5. - Humenné, History Music Club
6. 5. - Košice, Fuga KCK
7. 5. - Liptovský Mikuláš, KASSa
9. 5. - CZ/SK tba
10. 5. - Brno, Music Lab
11. 5. - Trnava, 10Bar
12. 5. - Nitra, LifeHouse
13. 5. - Piešťany, La Musica


Zdroj: Bemykey Music (Hudba.sk edit)