Po nedávnom štarte sólovej speváckej dráhy sa Lukáš Adamec rozhodol pre radikálnu zmenu vo svojom živote – po prvýkrát skúsil šťastie v kastingu do muzikálu. Nadšená divadelná porota speváka obsadila do hlavnej úlohy temného pána Krysařa.

V živote víťaza predchádzajúcej série Česko Slovenskej SuperStar sa toho od začiatku roka udialo veľa a fanúšikov neprestáva prekvapovať ambicióznymi kariérnymi plánmi. Len pred dvoma mesiacmi Lukáš Adamec vyhlásil, že štartuje sólový projekt bez kapely Siempre a predstavil svoj prvý singel Ty vieš. Rozhodol sa však ako sólista zájsť ešte ďalej a minulý víkend sa zúčastnil na kastingu do muzikálu Krysař, ktorý bude mať premiéru v novembri tohto roka v košickom divadle Cassia. Hoci pôvodne bojoval na javisku o vedľajšiu rolu Štěpána, tvorcovia muzikálu si ho vybrali ako predstaviteľa hlavnej postavy, tajomného samotára Krysařa.

Ako Lukáš priznáva, o nedeľňajšom konkurze sa dozvedel na poslednú chvíľu, v sobotu večer od kamaráta Petra Cmorika. Ten sa naň chystal tiež aj s priateľkou Mirkou Partlovou. Nakoniec si v muzikáli zahrajú spolu všetci traja - Petrovi zverili rolu Osudu a Mirka stvárni Agnesinu sestru Rózi. Ako Lukáš dodáva, na svoju prvú muzikálovú skúsenosť sa už teraz nevie dočkať. "Nesmierne ma to potešilo, zároveň aj trošku vyľakalo, ale je to výzva. Teším sa. Prišiel som k tomu ako slepé kura k zrnu," smeje sa na nečakanom úspechu spevák, ktorý sa bude v hlavnej úlohe alternovať s kolegom Petrom Slivkom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Jakub Muroň

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec