Britská rocková kapela Kasabian zverejnila singel zo svojho pripravovaného piateho štúdiového albumu 48:13. Prvým singlom z nahrávky, ktorej názov predstavuje celkovú dĺžku albumu, je pieseň Eez-Eh. Skupina k nej dnes zverejnila oficiálne video.

Členovia skupiny Serge Pizzorno a Tom Meighan už začiatkom apríla pomaľovali stenu vo východnom Londýne, ktorú najprv natreli ružovou neónovou farbou a následne na ňu namaľovali nápis 48:13. Vtedy však význam maľby nevysvetlili. Nahrávka, ktorá vyjde 9. júna, bude obsahovať trinásť skladieb.

Podľa slov formácie bude pripravovaný album výsledkom ich neustáleho vývoja a hudobných experimentov, ktoré kapela nazbierala za dobu svojho pôsobenia na hudobnej scéne. "Cítil som, že chceme byť pri tvorbe nového albumu viac úprimní. Namiesto toho, aby som pri nahrávaní jednotlivé vrstvy pridával, som naopak uberal," uviedol na margo novinky Sergio Pizzorno.

Prvou ochutnávkou nového albumu Kasabian je singel a videoklip Eez-Eh. V prevažne čiernobielom videu je možné vidieť členov formácie v maskách či s pokrývkami hlavy, ale tiež v scénach s vypreparovanými zvieratami, či pred ružovou obrazovkou, na ktorej premietajú text piesne. Režisérom videa je rodák z Buenos Aires Aitor Throup, ktorý aj s Damonom Albarnom na jeho čerstvo vydanej sólovke Everyday Robots (2014).


Tracklist albumu Kasabian - 48:13:

01. (Shiva)
02. Bumblebee
03. Stevie
04. (Mortis)
05. Doomsday
06. Treat
07. Glass
08. Explodes
09. (Levitation)
10. Clouds
11. Eez-Eh
12. Bow
13. S.P.S.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kasabian