Americký spevák Adam Lambert zverejnil videoklip k svojmu najnovšiemu singlu Ghost Town. V čierno-bielej snímke sa okrem speváka predstavilo aj viacero tanečníkov a tanečníc. O réžiu sa postaral Hype Williams, ktorý spolupracoval aj s Missy Elliott, Kanyem Westom, Aaliyah, Christinou Aguilerou, Coldplay či Beyoncé.

Ako Adam Lambert uviedol pre MTV News, záležať si dali predovšetkým na stylingu. Inšpiráciou im boli napríklad zosnulí herec James Dean a spevák Elvis Presley či odevy z dielne Yvesa Saint Laurenta. "Páči sa mi, čo sme z toho vytvorili," skonštatoval 33-ročný rodák z Indianapolisu, ktorý v novinke s chytľavým tanečným beatom ukazuje svoju zatiaľ najprogresívnejšiu hudobnú polohu. Reflektuje to aj videoklip, ktorý je plný dynamiky a stroboskopických efektov.


Ghost Town je prvým singlom z Lambertovho nového albumu s názvom The Original High, ktorý vyjde v polovici júna. Spevák naň zaradil aj skladbu Lucy, v ktorej hosťuje gitarista Brian May z legendárnej kapely Queen, s ktorou Lambert od roku 2011 pravidelne spolupracuje ako spevák na koncertoch. Vo februári tohto roka sa v rámci svetového turné Queen + Adam Lambert Tour predstavili aj vo Viedni, Prahe či Krakove.

Na novej Lambertovej sólovke sa bude nachádzať aj pieseň Rumors, ktorá vznikla v spolupráci so speváčkou Tove Lo. Lambert už vo februári avizoval, že novinka bude popová, no objavia sa na nej aj prvky housu či R&B, ktoré priniesla tvorivá spolupráca s dvojicou švédskych hitmakerov. Sú nimi Max Martin a Shellback, ktorí sú výkonnými producentmi albumu.

Tracklist albumu The Original High: 

1. Ghost Town 
2. The Original High 
3. Another Lonely Night 
4. Underground 
5. There I Said It 
6. Rumors (feat. Tove Lo) 
7. Evil in the Night 
8. Lucy (feat. Brian May) 
9. Things I Didn't Say 
10. The Light 
11. Heavy Fire  

Adam Lambert sa na hudobnej scéne zviditeľnil v roku 2009 ako finalista ôsmej sezóny American Idol a dodnes patrí medzi najvýraznejšie hudobné talenty, ktoré svetu predstavili moderné televízne spevácke súťaže. Debutovú štúdiovku For Your Entertainment (2009) vydal krátko po skončení talentovej šou a dostal sa s ňou na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard 200. S druhým, zatiaľ posledným albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl.

Na konte má single ako No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself či zatiaľ najúspešnejší Whataya Want From Me, vďaka ktorému ho v roku 2011 nominovali na cenu Grammy. V posledných rokoch sa dostal do povedomia najmä spomínaným hosťovaním v kapele Queen, čo mu prinieslo množstvo fanúšikov aj u starších generácií.


Zdroj: SITA (Mtv.com, archív)
Foto: Facebook.com/AdamLambert

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert