Takmer dva týždne od zverejnenia svojrázneho videoklipu, v ktorom vládnu nablýskané saténové košieľky, falošné fúzy a dovolenkári na zelenom plátne, prišla odpoveď od Televízie Senzi, ktorá hovorí o vracaní úderu. Nielenže skladbu Slovák odvysielala, ale ju aj zaradila do Senziparády, kde sa bude uchádzať o priazeň televíznych divákov.

Televízia Senzi tvrdí, že sa týmto krokom rozhodla reagovať na komentáre pod videoklipom Slovák na Youtube, kde ju mnohí vyzývajú, aby nabrala odvahu a zaradila videoklip do vysielania.

"Keďže je v Senzi dostatok odvážnych ľudí, rozhodli sa videoklip vo vysielaní zverejniť a patrične vtipne a štipľavo okomentovať," uvádza televízia v tlačovej správe, pričom "vtipného" komentára sa zhostil známy moderátor, manážér a samotný riaditeľ Televízie Senzi Noro Mészároš. "Či sa komentár k videoklipu bude páčiť aj samotnému reperovi je otázne. Faktom však je, že vďaka tomuto 'počinu' sa reperovi podarilo dostať sa na obrazovku najsledovanejšej šlágrovej televízie na Slovensku," uvádza televízia v správe pre médiá.

Vecova kariéra optikou Senzi  

"Na Slovensku existuje viac alebo menej úspešný raper Vec, ktorý sa už roky pokúša dostať na televízne obrazovky. Ale viete, ako sa hovorí, so slovenským rapom je to veľmi ťažké." S tými to slovami sa Noro Mészároš divákom prihovoril v nedeľnej relácii Rozjazdy pre hviezdy, pričom video z nej dnes ráno zverejnili na Youtube. Moderátor kariéru Brančiho Kováča komentuje s ironickým úsmevom na tvári a tvrdí, že mu chcú pomôcť preraziť, preto sa navyše rozhodli zaradiť videoklip Slovák do ich Senziparády. Veca tituluje ako menej úspešného rapera, pričom o budúcnosti jeho šlágrovej kariéry teraz rozhodnú televízni diváci.

Videoklip v priebehu niekoľkých dní pokoril hranicu 200-tisíc pozretí na Youtube, čo by mohlo byť lákavé číslo aj pre šlágrovú televíziu. Dokonca je možné, že ide o samotný dôvod, prečo sa rozhodla "vrátiť úder" a skladbu zaradiť do vysielania. V každom prípade je to dobrý marketingový ťah pre obe strany, hoci, ako hovorí aj samotný šéf televízie, treba to brať s rezervou. Sme zvedaví na Vecovu reakciu, zatiaľ sa nám s ním nepodarilo skontaktovať.

Aktualizácia (1.5.): Vec nám síce stále svoje vyjadrenie nedal, ale už stihol tento článok zazdieľať a ešte predtým video od Senzi okomentoval slovami: moja "kariéra" naberá oddnes úplne iný kurz. Viac asi dodávať netreba :)


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Senzi / Facebook.com/ozajstnyVec (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Vec