Tento rok, 22. júna, by sa Jaro Filip dožil sedemdesiatky. Pri tejto príležitosti sa 24. júna v bratislavskom NTC uskutoční špeciálny spomienkový koncert, ktorý tohto vzácneho "človeka hromadného výskytu", ako ho nazval nebohý Marián Varga, pripomenie prostredníctvom jeho hudobnej tvorby.

"Jaro Filip zanechal výraznú stopu na našej hudobnej scéne. Preto sme sa rozhodli pripraviť veľký koncert, ktorý bude prepojením jeho najznámejších hudobných polôh - spolupráce s Milanom Lasicom a Júliusom Satinským, s Richardom Müllerom a tiež s Dežom Ursinym," hovorí promotér koncertu Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Na pódiu vzdajú Jarovi Filipovi svojím vystúpením hold viaceré osobnosti slovenskej hudby, ktoré s ním spolupracovali. Medzi nimi nebude chýbať spevák Richard Müller s vlastným výberom piesní zo šiestich spoločných albumov, na ktoré zložil hudbu Jaro Filip. 


Ďalšou hudobnou lahôdkou bude zostava, ktorá sa dala dokopy vďaka legendárnemu albumu trojice Lasica - Satinský - Filip, Bolo nás jedenásť. Premiéra jeho kompletného živého prevedenia sa konala v roku 2017 na festivale Pohoda, kam sa tento rok vráti v rozšírenej zostave. Medzitým sa uskutočnilo viacero vystúpení v Štúdiu L+S, ktoré sú vždy vypredané.

Na pódiu sa stretnú Milan Lasica, Michal Kaščák, Dorota Nvotová, Juraj Podmanický, Braňo Jobus, Tomáš Šedivý, Juraj Benetin, Martin Višňovský, Marek Minárik, Martin Valihora, Michal Žáček, Daniel Salontay, Gabriela Rybárová, Milan Adamec, Slavo Solovic a Peter Kaščák.


Tretím zoskupením, ktoré prispeje do spomienkovej hudobnej ponuky skladbami, na ktorých sa Jaro Filip podieľal, bude Teatro Fatal s Jakubom Ursinym. V začiatkoch svojej pestrej a bohatej hudobnej kariéry totiž hudobník pôsobil ako dvorný klávesista skupiny Provisorium Deža Ursinyho.

Vystúpenie bude doplnené vizuálnou projekciou pod režijným vedením Juraja Johanidesa, ktorá pripomenie archívne videoprojekcie z tvorby a života Jara Filipa. V prípade priaznivého počasia bude otvorená strecha NTC, hudobná gratulácia tak poputuje priamo Jarovi Filipovi do neba.

Koncert Jaro Filip 70 sa uskutoční 24. júna o 19:30 v AXA Aréne NTC v Bratislave. Okrem samotných vystúpení prinesie aj ďalšiu hudobnú lahôdku - nové vydanie sólového debutového albumu Jara Filipa Cez okno (1996), ktorý prvýkrát vychádza aj ako vinylová LP platňa.

Vstupenky:  

Jaro Filip Zdroj: PR / Dr. Horák

Vypočujte si album Cez okno na Deezeri:




Redakciu Hudba.sk za organizátorov koncertu informovala PR manažérka Vladimíra Pôbišová. Tlačovú správu sme upravili. Viac informácií o koncerte nájdete na stránkach www.drhorak.skwww.facebook.com/drhorak.sk.

Súvisiaci interpreti: Jaro Filip