Spevák Bystrík v poslednom čase usilovne pracuje na novinkách pre svojich fanúšikov. Nedávno ohlásil veľký koncert spojený s krstom nového albumu. Ten sa takmer ihneď vypredal a tento týždeň mu vychádza nový videoklip k titulnej piesni Na Kráľovej holi.

Známy spevák sa so svojou kapelou Bystrík banda už niekoľko rokov venuje okrem vlastnej tvorby aj prerábaniu ľudových piesní. Ako sám tvrdí, folklór a ľudovú hudbu veľmi obdivuje, nachádza v nej inšpiráciu a rád ju pretvára vlastným spôsobom. Ľudia na Slovensku na túto hudbu reagujú veľmi pozitívne a podľa Bystríkových skúseností vždy vytvára krásnu atmosféru medzi hudobníkmi a publikom.

"Práve singel Na Kráľovej holi je nosným na našom novom CD, preto sme sa rozhodli k nemu natočiť aj klip. Pieseň, náš nový aranžmán aj klip je oslava slovenskej krajiny, prírody a tradície. V klipe sme chceli zvečniť atmosféru koncertov, hodiny nahrávania v štúdiách a priateľstvo, ktoré medzi nami s chlapcami z kapely vzniklo najmä vďaka hudbe," hovorí Bystrík. "Nesnažíme sa imitovať slovenské kapely, ani sa presadiť vďaka akémusi folklórnemu obrodeniu. Piesne takto skladáme už dlho, ľudia ich milujú, a preto sme veľmi radi, že sa nám teraz podarilo vydať CD aj klip. Robíme iba to, čo nám ide skutočne od srdca a ak sa to ľuďom páči, o to viac nás to baví," dodáva.


Videoklip Na Kráľovej holi vznikol v spolupráci s režisérom a kameramanom Denisom Konečným. Námet priniesol Bystrík v spolupráci s agentúrou Street Production. Naživo si kapelu najbližšie môžete vypočuť už 17. mája na koncerte v Trnave. Albumová novinka je momentálne v predpredaji na webe Spinaker.sk v limitovanom počte s Bystríkovým autogramom. Od 17. mája bude voľne v predaji v e-shopoch a kamenných predajniach s hudbou.

Redakciu Hudba.sk informovala Linda Mináriková z agentúry Street Production. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváka www.bystrik.com.

Foto: Facebook.com/BystrikOfficial

Súvisiaci interpreti: Bystrík