Talentovaná autorka, speváčka a hudobníčka Slávka Tkáčová zverejnila druhý videosingel k svojmu aktuálnemu albumu Odznova. Energickú pieseň V nás predstavuje formou domáceho videa, ktoré vzniklo v Lisabone. Skladbou reaguje aj na súčasnú svetovú krízu spojenú s ochorením COVID-19 a pozýva rozhodnúť sa pre šťastie napriek okolnostiam.

Hudbu aj text piesne V nás síce Slávka Tkáčová napísala ešte minulý rok, ale práve v tomto období naberá ešte hlbší význam. Chce ňou povzbudiť ľudí k hľadaniu radosti a pozitívnemu mysleniu bez ohľadu na skúšky, ktorým sme vystavení. Videoklip zachytáva autentické momenty speváčkinho trojmesačného pobytu v portugalskom Lisabone od januára do marca tohto roka, čím zdôrazňuje jej snahu zamerať sa na bežné každodenné ľudské radosti. Finálny strih a postprodukciu videa zabezpečilo známe štúdio Moovi.

"Neprežívame najlepšie obdobie, to je pravda. No práve preto sa chcem spolu s fanúšikmi vrátiť späť do tých svetlejších dní. A to priamo do Lisabonu, kde vznikol tento jednoduchý klip," hovorí hudobníčka. "Nebojím sa povedať, že aj teraz môžeme byť šťastní. Stačí sa pre šťastie rozhodnúť a ak je a bolo v našom srdci naozaj, nie je závislé od okolností. Všetko je v nás," dodáva.


V piesni, ktorá bola nahrávaná a zmastrovaná v štúdiu Mateja Skubíka - Tatras Music Studio, pesničkárku doprevádzajú klavirista Daniel Špiner, známy najmä z dlhodobej spolupráce s Katarínou Koščovou, ktorý si však zahral aj Katkou Knechtovou, No Name či Simou Martausovou, ďalej Branislav Kociov (akustická a elektrická gitara / Katka Knechtová, Kristína), Juraj Raši (bicie nástroje / Tibor Feledi Kairos Quintet, Valér Miko Trio) a Michal Šelep (basová gitara / Zuzana Mikulcová, Peter Lipa), ktorý stojí aj za programmingom a aranžmánmi. Vokálmi do piesne prispela speváčka Dominika Debnárová či Slávkina sestra Lenka Tkáčová.

Novinka je po úspešnom singli Na-na-ná, ktorý do rotácie nasadilo aj Rádio Slovensko, druhý singlom z jej nedávno vydaného druhého albumu Odznova. Ten zhmotňuje Slávkin hudobný názor, v ktorom popri využití nových moderných prvkov stále prevláda akustický zvuk.


Slávka Tkáčová odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2013 po víťazstve v celoslovenskom súťažnom projekte Gospeltalent, ktorého prvou víťazkou bola Sima Martausová. V decembri 2016 vydala debutový album Je čas, ku ktorému pridala dva single Stále viac a Na-na-ná. Druhú menovanú skladbu však umiestnila až na svoj druhý album Odznova, ktorý uviedla do života v decembri minulého roka. Klip k nemu obsahuje zábery z úspešného akustického turné, ktoré Slávka absolvovala na jar 2018. Pochádza z Bardejova, má piatich súrodencov a je študentkou Univerzity Komenského Bratislave.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Matúš Marťák. Viac o Slávke Tkáčovej sa dozviete na oficiálnych stránkach www.slavkatkacova.skwww.facebook.com/slavkatkacova.sk.

Foto: Martin Novák