Po úspešnom februárovom singli babyboy, ktorý si získal výraznú pozornosť verejnosti i médií a ktorého videoklip zvíťazil v nemeckých Munich Music Video Awards, vydáva slovenská speváčka Karin Ann novinku s názvom sociopathic. Skladba je duetom s aktuálne ostro sledovaným britským talentom Maccom Wilesom.

Výsledkom je zaujímavá hudobná fúzia dvoch mladých umelcov, ktorých tvorba je štýlovo odlišná. Na jednej strane je tu Karin Ann a jej dark pop, ktorý si získal pozornosť doma i vo svete svojou signifikantnou temnou atmosférou, a na druhej strane Macca Wiles so svojou charakteristickou chytľavou kombináciou trapových beatov, gitarového zvuku a rapovo-spievaného vokálneho prejavu. Spojenie rozdielnych elementov ich tvorby do jednej skladby však zafungovalo prekvapivo dobre a dvojica sa v nej výborne dopĺňa.

V texte piesne sociopathic Karin a Macca hovoria o toxických vzťahoch a prostredníctvom hudby ponúkajú ľuďom svojej generácie, ktorí podobné vzťahy a pocity prežívajú, oporu a útechu. "Je to pieseň o tom, čo sa môže stať, keď sa vzťah nevyvinie dobre a prinesie obom partnerom bolesť a emocionálnu traumu," vysvetľuje 18-ročná Slovenka odkaz skrytý v texte svojej novinky. Tá je predzvesťou jej očakávaného debutového EP, ktoré vyjde už v máj a bude obsahovať sedem skladieb v angličtine.

"Vždy som chcel hovoriť príbehy. Keď človek spieva, môže odovzdať tak veľa emócií... V mojich piesňach často otváram témy, o ktorých sa ľudia väčšinou boja hovoriť zo strachu, že by ukázali svoju emočnú stránku," dodáva Macca. Aktuálny britský objav, ktorý si podobne ako Karin získal pozornosť len nedávno singlami Outlined, Honeytrap či Rapstar, za posledný rok zbiera pozitívne hodnotenia uznávaných hudobných médií ako sú britské magazíny NME a Rock Sound či americký hudobný portál Earmilk. Veľmi populárny je aj v Českej republike, kde bol len pred pár týždňami ocenený ako víťaz kategórie Zahraničný objav roka 2020 v hudobných cenách Rádia Evropa 2.


Pod produkciou skladby sociopathic je podpísaný britský producent Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack, Halsey). Videoklip k singlu je úplne čerstvý - vznikol v apríli v Bratislave. Macca využil zlepšujúcu sa pandemickú situáciu a priletel za Karin z Veľkej Británie. Réžie sa ujal skúsený slovenský filmár Michal "Kunes" Kováč, ktorý s Karin spolupracuje pravidelne.

Za kamerou stál Miloslav Pecháček a na postprodukcii (konkrétne na color gradingu) pracoval Pavel Marko z renomovanej spoločnosti UPP, ktorá má na konte spolupráce na vizuálnej stránke mnohých svetových filmov a úspešných TV seriálov, okrem iného Blade Runner 2049, Wonder Woman, Wolverine, 2012, Perfume: The Story of a Murderer, Genius: Einstein či Outlander.

Po minuloročnom vstupe na scénu si Karin Ann pravidelne vydávanými singlami a spoluprácami razí cestu v hudobnom svete doma na Slovensku aj v zahraničí. Jej tvorbu možno charakterizovať ako alternatívny pop pre novú generáciu, pričom v skladbách sa nebojí spievať o vlastnej zraniteľnosti či otvárať témy, ktoré sú pre väčšinu slovenských umelcov tabu, či už je to rovnosť pohlaví a rovnoprávnosť menšín v skladbe babyboy alebo duševné zdravie v piesni i yearn for agony. Jej štýl a hudba sa stretli s pozitívnym prijatím prestížnych svetových médií ako The New York Times, Wonderland, či nemecká MTV a denník Bild.

Karin sa v týchto dňoch okrem príprav na vydanie debutovej EP nahrávky zároveň pripravuje aj na vypredané turné s poľskou hviezdou Sanah. Tá ju ešte minulý rok pozvala ako predskokanku na všetky svoje koncerty v najväčších poľských mestách. Šnúra, ktorá sa kvôli zlej pandemickej situácii posunula o viac ako pol roka, by mala začať 20. mája. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o Karin Ann dozviete na jej oficiálnom webe karin-ann.com a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.