Česká rocková skupina Olympic oslávi tento rok 50 rokov svojej existencie a v rámci osláv tohto jubilea sa jej členovia rozhodli zorganizovať jesenné turné s názvom Modrá pyramida tour Olympic 50. Na tomto turné Olympic vystúpi spoločne s Českým národným symfonickým orchestrom.

"Každý koncert začne ouvertúrou symfonického orchestru. V momente, keď bude končiť orchester, nastúpi Olympic. Budeme hrať naše najväčšie hity, ale aj piesne, ktoré majú iný hudobný náboj," prezradil sedemdesiatročný frontman kapely Petr Janda, ktorému sa cez víkend narodilo piate dieťa.

Séria koncertov odštartuje 8. novembra v Brne, potom Olympic zahrá v Ostrave, Olomouci, Pardubiciach, Liberci a Českých Budějoviciach. Turné ukončia 1. decembra v pražskej O2 Aréne. Okrem symfonického orchestra sa na turné predstaví Jandova dcéra Marta Jandová, ktorá zaspieva skladbu Otázky. K turné Janda zložil aj novú skladbu s názvom My už jiní nebudeme, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume. Ten by mal vyjsť budúci rok.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Olympic