Formácia FFS, ktorú tvoria škótska kapela Franz Ferdinand a americké duo Sparks, zverejnila skladbu Call Girl. Novinka sa bude nachádzať na očakávanom albume FFS, ktorý skupina plánuje vydať 9. júna.

Hudobníci, ktorí sa v júli predstavia na festivale Pohoda v Trenčíne, z nahrávky už zverejnili aj piesne Johnny Delusional, Collaborations Don't Work a Piss Off. Štúdiovka bude obsahovať celkovo dvanásť skladieb. O ich produkciu sa postaral John Congleton.


Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy a Paul Thomson v roku 2002. Debutový eponymný album vydali v roku 2004. S druhou nahrávkou You Could Have It So Much Better (2005) držitelia Mercury Prize, Ivor Novello Award, niekoľkých NME Awards či BRIT Awards dobyli britský albumový rebríček. Nasledujúca štúdiovka Tonight: Franz Ferdinand (2009) debutovala na druhom mieste UK Chartu. Zatiaľ posledným albumom kapely je Right Thoughts, Right Words, Right Action, ktorý vydali predvlani. 

Počiatky kapely Sparks siahajú do roku 1968, keď bratia Ron a Russell Maelovci pomáhali zakladať zoskupenie Halfnelson, ktoré v roku 1971 premenovali na Sparks. Na konte majú množstvo albumov, pričom zatiaľ naposledy uviedli na trh nahrávku The Seduction Of Ingmar Bergman (2009). Medzi známe skladby formácie, ktorá počas kariéry vystriedala niekoľko hudobných žánrov, patria napríklad This Town Ain't Big Enough For Both Of Us, Cool Places (feat. Jane Wiedlin), When I Kiss You (I Hear Charlie Parker Playing), The Number One Song In Heaven, When I'm With You, I Predict alebo When Do I Get To Sing 'My Way'.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand