Organizátori prednedávnom ohlásili účasť známeho anglického producenta, hudobníka a dídžeja Daria G. Jeho skladbu Sunchyme pozná celý svet. Na Dobrom festivale sa predstaví dvakrát - raz v spoločnom vystúpení s Peter Bič Project a raz so samostatným setom. Okrem neho sa do Prešova chystá aj legendárna Žena z lesoparku.

Dario G nahral s Petrom Bičom pre Dobrý festival spoločnú videopozvánku, v ktorej rodený Angličan hovorí po slovensky: "Aj on je dobrý," lámanou slovenčinou ukáže na Petra Biča, aby následne pozval všetkých fanúšikov na toto špeciálne vystúpenie. "Bičko mi volal, či máme pre nich nachystané dostatočne veľké pódium, lebo si pre túto príležitosť pripravili naozaj veľkolepý program", teší sa organizátor festivalu Miro Tásler


Od roku 2011 je stálou súčasťou Dobrého festivalu samostatné tanečné pódium, na ktorom sa už odprezentovalo množstvo legiend svetovej house a drum&bass scény. Tento rok bude žánrové zloženie tohto pódia oveľa rozmanitejšie, návštevníkom ponúkne okrem elektronickej tanečnej hudby aj fúziu reggae, hip-hop, funky, či popovú tancovačku.

Program tanečného pódia poteší tak ako každý rok aj fanúšikov zlomených beatov. Svojím setom ich príde zabaviť jeden z najoceňovanejších českých drum&bassových dídžejov a producentov Filip Klug alias Philip T.B.C. S hudbou začínal už ako 15-ročný a kým v roku 1998 začal s DJingom, prešiel rôznymi kapelami a hudobnými štýlmi. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal najmä vďaka kapele The Prodigy, ktorá si ho pred pár rokmi vybrala ako svojho predskokana. Jeho track Galactic sa dostal na popredné priečky svetových drum&bassových rebríčkov. Domáce farby v tomto žánri bude hájiť prešovský dídžej, organizátor a v minulosti dokonca jeden z členov organizačného tímu Dobrého festivalu Duall

Ďalším prekvapením je slovenská formácia na čele so spevákom Petrom "Šarkanom" Novákom - Žena z lesoparku. Svoje zastúpenie bude mať pre veľký úspech aj reggae - predstavia sa The Ugly Selectors hrajúci známe i menej známe songy z vinylových platní a po minuloročnej premiére prídu opäť zahrať aj Prešovčania N3O Akustika, ktorí na prírodné kúpalisko Delňa prinesú kúsok jamajského slnka.


Prvýkrát z pódií Dobrého festivalu zaznie hip-hop, pozvanie totiž prijal sám "otec" slovenského hip-hopu Branči Kováč, alias Vec. Koncom roka 2016 vydal na vinyle EP Domáce potreby, s ktorým celú jar brázdil slovenské mestá a tento rok premiérovo zavíta aj na Dobrý festival.

Vyvrcholením koncertov a vystúpení v tanečnej aréne bude záverečná narodeninová párty pod vedením slovenskej formácie Back2Love, v ktorej réžii je tanečné pódium na Dobrom festivale už od roku 2011. Trojica houseových dídžejov Overhaul (Migi), Gurry a Blazey bude tento rok hostiť muzikantov z troch slovenských kapiel - IMT Smile, Peter Bič Project a Groovinheads, ktorí si postupne zaimprovizujú do ich dídžejských setov. Groovinheads na čele so saxofonistom Máriom "Gapom" Garberom sa na tanečnom pódiu predstavia aj so samostatným koncertom. Samozrejme to platí aj pre IMT Smile a Peter Bič Project, tým však bude patriť hlavné pódium.

Redakciu Hudba.sk informovala Hana Tásler zo štábu Dobrého festivalu. 

Foto: PR