Päť rokov si museli fanúšikovia speváčky Kristíny počkať na jej nový radový album. Od vydania ostatnej štúdiovky Na slnečnej strane sveta (2012) prešla obrovský kus cesty a etablovala sa na slovenskej i českej scéne ako popová hviezda, ktorá žiari nielen vo videoklipoch a televíznych vystúpeniach, ale aj na koncertoch.

Okrem toho si Kristína za posledné roky niekoľkokrát vyskúšala účinkovanie vo filmoch, vo vlastnom kalendári bola modelkou, vďaka hlasovaniu fanúšikov dvakrát získala cenu OTO v kategórii Speváčka a svoju doterajšiu úspešnú kariéru zhrnula výberovkou Tie naj (2014), na ktorej ponúkla aj niekoľko nových skladieb. Omnoho viac ich však nájdete na albume Mať srdce, ktorý oficiálne vychádza práve tento týždeň. Spolu s ním sa speváčka rozhodla zverejniť na internete rovnomennú skladbu, ktorá sa môže stať letným hitom.

"Pieseň Mať srdce je ľahká rytmická vec, ktorú vnímam s príchodom leta ako skvelý impulz do nálady. Hudbu k nej zložil Martin Kavulič, o text sa postaral Kamil Peteraj a aranžérsky sa na nej podieľali Adam Kuruc, Martin Kavulič a Marián Kavulič. Singel má pre mňa veľké osobné čaro, je v ňom jednoduchosť, úprimnosť a veľká dávka pozitívnej energie. Počuť ho budete môcť aj na akciách, festivaloch a koncertoch po Slovensku aj Česku," teší sa Kristína Peláková.


Novinky aj známe hity z posledných rokov

Práve podľa tejto piesne nazvala aj celý nový album. "Som veľmi rada že po troch rokoch, kedy som vydala svoju výberovku Tie naj, vám môžem predstaviť svoj nový album Mať srdce. Autorsky sa na ňom podieľali Martin Kavulič, Kamil Peteraj, Marián Kavulič a niektoré skladby som si napísala aj ja. Do tímu som prvýkrát prizvala aj Adama Kuruca, ktorý produkoval viacero skladieb. Sú na ňom okrem noviniek aj známe single Si pre mňa best, Láska bombová, Na bieleho koňa, Vianočná jahoda, či Na vysokej skale," hovorí sympatická speváčka. Z novších skladieb okrem titulnej piesne na svojom Youtube kanáli včera a predvčerom ponúkla aj ďalšie dve doposiaľ nezverejnené pesničky Ahoj a Daj mi.

"O fotky na album sa postarali Petra Ficová, Lýdia Jušková a Michal Jellinek. Vizáž mali na starosti Lucia Ružová a Veronika Vargová, " dodáva speváčka o nahrávke, ktorá vychádza v dvoch verziách. "Deluxe verzia sa od štandardnej líši rozdelením piesní na rýchle a pomalé. Každé takéto CD má aj svoj vlastný booklet, plus je tam navyše jedno demo z roku 2010 a dva remixy. Deluxe verzia vychádza v počte 2017 kusov, keďže sa píše práve tento rok, a bude ju možné kúpiť iba na mojej oficiálnej stránke Kristinamusic.sk v sekcii eshop," uzatvára Kristína.


Zoznam skladieb na štandardnej verzii albumu Mať srdce:

1. Mať srdce
2. Láska bombová
3. Daj mi
4. Na vysokej skale (feat. Robo Grigorov)
5. Na bieleho koňa
6. Si pre mňa best
7. Ahoj
8. Poďme do hory
9. Čo nás spolu drží
10. Zradila nás chémia
11. Dopravné značky
12. No.1
13. Majáky
14. Kamenné mesto
15. Letím v duši
16. Vianočná jahoda
17. Maturitné otázky

Tracklist deluxe edície:

CD1:

1. Mať srdce
2. Na bieleho koňa
3. Si pre mňa best
4. Na vysokej skale (feat. Robo Grigorov)
5. Ahoj
6. Poďme do hory
7. No.1
8. Letím v duši
9. Vianočná jahoda
10. Na bieleho koňa /marek vozár remix/
11. Láska bombová /marek vozár & martin kavulic remix/

CD2:

1. Láska bombová
2. Daj mi
3. Čo nás spolu drží
4. Zradila nás chémia
5. Dopravné značky
6. Kamenné mesto
7. Majáky
8. Maturitné otázky
9. Krásny smútok ti dám /demo 2010/


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok sme upravili a doplnili. Viac sa o speváčke dozviete na oficiálnych stránkach www.kristinamusic.skwww.facebook.com/kristinapelakova.

Foto: Lýdia Jušková

Súvisiaci interpreti: Kristína