Jeden z najväčších objavov posledného roka na slovenskej scéne, skupina Ľudové Mladistvá, v súčasnosti usilovne pracuje na svojom debutovom albume. Mal by vyjsť na jeseň pod hlavičkou vydavateľstva go2stage zastrešujúceho mladé domáce talenty. Do finálneho výberu skladieb sa dostane aj tip od fanúšikov.

"Na albume máme miesto ešte pre jednu skladbu, a tak sme sa rozhodli dať priestor ľuďom, ktorí na album čakajú a podporujú nás, čo nás motivuje každý deň pokračovať ďalej. Určite máte aj vy obľúbené rôzne ľudové skladby z detstva alebo možno poznáte nejakú regionálnu špecialitu, o ktorej by sa mohlo aj vďaka nášmu spracovaniu dozvedieť širšie publikum. Budeme vďační za každý tip a som veľmi zvedavý, ktorú skladbu nakoniec na album pripravíme," hovorí líder formácie Martin "Majlo" Štefánik

Odmenou pre jedného z fanúšikov bude podpísané CD s osobným venovaním a poďakovaním. Návrhy na ľudové skladby, ktoré by ste chceli počuť v unikátnom prevedení skupiny Ľudové Mladistvá môžete posielať priamo do správy na ich Facebook stránke s označením "TIP NA ĽUDOVKU". 


Ľudové Mladistvá sa od zisku ceny Objav roka v ankete Radio_Head Awards nezastavili. Svoju zbierku ocenení na jazzových podujatiach v apríli rozšírili o ďalší triumf v Česku na súťaži Jazz Fruit. Ich originálne vystúpenie môžete počas leta uvidieť na viacerých podujatiach, okrem iného aj na festivale Pohoda či na českom showcase festivale Crossroads.

Všetky skladby kapely sú inšpirované folklórnou melódiou, ale finálna úprava je vlastnou autorskou tvorbou. Majlo začal kombinovať tradičnú ľudovú hudbu s prvkami jazzu, vážnej aj modernej hudby v roku 2015, kedy sa pustil do prerobenia starej archívnej nahrávky skladby Ej, padá, padá rosička. Za pomoci SĽUK-u pridal čoskoro aj ďalšie skladby a vznikol tak koncept, ktorý oslovuje domáce aj zahraničné publikum.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Daniela Grečnerová z Tootoot Live Promotion.

Foto: Kristína Denková