Na ich predchádzajúci album Humanz čakali fanúšikovia šesť rokov. Novým materiálom sa tentoraz rozhodli potešiť priaznivcov oveľa skôr. Rok od poslednej štúdiovky vydajú Gorillaz nahrávku The Now Now, pričom dátum vydania je naplánovaný na 29. júna.

Názov aj dátum vydania albumu potvrdila prostredníctvom služby Instagram manželka člena skupiny Jamieho Hewletta, francúzska herečka Emma de Caunes. Bližšie informácie o novinke zatiaľ nie sú známe. Formácia tento rok v marci počas koncertu v čilskom Santiagu predstavila naživo novú skladbu Hollywood. Damon Albarn ju napísal v Hollywoode a spolupracovali na nej aj hudobný producent Jamie Principle a Snoop Dog

Už minulý rok Jamie Hewlett potvrdil, že formácia plánuje vydať album. "Vynašiel som nový smer pre ďalší album Gorillaz," uviedol pre Consequenceofsound.net Hewlett, ktorý sa stará o vizuálnu identitu projektu. "Damon (Albarn) mi začal posielať demá nových skladieb už veľmi skoro a je to vzrušujúce počuť nové smerovanie," prezradil na adresu nového albumu Gorillaz Jamie Hewlett.


Virtuálnu skupinu Gorillaz vytvorili v roku 1998 spomínaní Damon Albarn a Jamie Hewlett, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si dala formácia prestávku. Vlani uviedli na trh novinku Humanz.

Na konte majú hity ako Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) alebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podarilo sa im získať napríklad Grammy, BRIT Award, NME Award alebo dve MTV Video Music Awards.


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net) + Hudba.sk
Foto: Jamie Hewlett

Súvisiaci interpreti: Gorillaz