Séria letných podujatí pod holým nebom s názvom In Castle, ktorú spoločne pripravili Agentúra KVAS a Dom kultúry Sereď, sa rozbieha už dnes. V priestoroch vypredaného Amfiteátra sa ako prví predstavia Kandráčovci so svojimi hosťami a otvoria tak letnú kultúrnu sezónu v Seredi, ktorá svojou ponukou presiahla regionálny rozmer.

Pod hlavičkou In Castle vystúpi v Seredi počas letných mesiacov množstvo zvučných mien zo zahraničia aj z domácej scény. Výber umelcov je naozaj pestrý a pre všetky vekové kategórie. Kandráčovci si na štvrtkový otvárací koncert pozvali množstvo hudobných hostí, konkrétne Štefana Skrúcaného, Mira Nogu, Adama Ďuricu, ukrajinský spevácky zbor Liberi Band a speváčky Annu Poráčovú a Moniku Kandráčovú.

Počas tohto leta organizátori pozývajú aj na koncert americkej rockovej legendy Suzi Quatro, fínskych violončelistov Apocalyptica, kalifornských rockerov Papa Roach, českej legendy Olympic, v slovenskej premiére vystúpi skupina Clean Bandit, ktorá patrí medzi aktuálnú popovú špičku z Veľkej Británie, a tešiť sa môžete aj na strhujúcu balkánsku dychovku Gorana Bregovića a jeho "svadobnej a pohrebnej kapely". 

Okrem koncertov sú v tohtoročnej programovej ponuke aj dve hudobno-divadelné predstavenia slovenských súborov. Obľúbený muzikál Frida odohrá bratislavské Teátro Wüstenrot 23. júna a na záver leta (29.8.) sa diváci môžu tešiť na vystúpenie Radošinského naivného divadla so SĽUK-om. Predstavia sa v novom predstavení Malý veľký muž, ktoré je inšpirované životom M. R. Štefánika a oficiálnu premiéru bude mať už túto sobotu 2. júna v Bratislave.

Koncerty v rámci projektu In Castle 2018:
(Miesto konania: Amfiteáter a Zámocký park, Sereď)

31. 5. - Kandráčovci a hostia

21. 6. - Goran Bregović & his Wedding and Funeral Band
 // Facebook event

22. 6. - Olympic

9. 8. - Clean Bandit (UK)
 // Facebook event

17. 8. - Apocalyptica (FIN) // Facebook event 

21. 8. - Papa Roach (USA) // Facebook event

26. 8. - Suzi Quatro (USA) // Facebook event

In Castle ponúkne silný program na leto Zdroj: PR

Lístky na koncerty zo série In Castle:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá z usporiadateľskej Agentúry KVAS. Viac sa dozviete na stránkach incastle.skagenturakvas.sk a www.domkultury.sered.sk.