Speváčka Carmel Paradise (celým menom Carmel Paradise Buckingham) vydáva svoj prvý singel v tomto roku. Emotívna novinka s názvom Smoke Break vznikla v americkej produkcii v nahrávacom štúdiu v Nashville. Talentovaná mladšia sestra speváčky Celeste Buckingham ho predstavila spolu s videoklipom, ktorý nakrútila v Bratislave.

Carmel Paradise v skladbe Smoke Break spieva o ľuďoch, ktorí uviazli v nevyrovnanom vzťahu, v ktorom im partner nedáva lásku, akú si zaslúžia. Text je napísaný z pohľadu človeka, ktorý je vzťahu odovzdaný oveľa viac než ten druhý. "Každý z nás si od partnera zaslúži viac, než len útržky jeho pozornosti. Zdravý a funkčný vzťah musí byť rovnocenný, obe strany vzťahu si majú dávať a brať navzájom rovnako. Takže ak pri počúvaní Smoke Break náhodou zistíte, že vaša situácia vám pripomína hlavnú hrdinku nášho klipu, tak je možno načase prehodnotiť váš vzťah," hovorí 21-ročná speváčka a autorka.

Vzťah je viac než len pauzička na cigaretu

"Tú pesničku som napísala, už keď som mala 17 rokov. Je teda už trochu staršia, ale veľmi sa mi páčila, tak som s ňou chcela niečo spraviť. Väčšinou, keď píšem, vychádza to z môjho života alebo sú mi inšpiráciou moji blízki, sestra, kamoši a niekedy vznikne niečo väčšie ako to, čo som zažila... Mala som na strednej taký vzťah, bola to prvá láska. V tom čase som si zaľúbená na papier napísala jednu vetu. Už si ani nepamätám, ktorá veta to presne bola, ale napísala som si ju, sadla som si ku klavíru a hrala som si akordy, skúšala som z nej niečo vymyslieť. Je to smutná pesnička. Ten človek si napokon uvedomí, že má oveľa silnejšie emócie, uvedomí si, že 'Aha, tak ty si pre mňa partner, druh a ja pre teba len pauzička na cigaretu...' Preto ten názov," vysvetlila pre agentúru SITA.

Singel bol nahrávaný v americkom Nashville pod taktovkou talentovanej mladej producentky Krysten Simone, ktorá je podpísaná aj pod Carmelinými singlami Selfish či Heartbreaker. Carmel sa však medzičasom presťahovala na Slovensko, a tak po sérii amerických videosinglov prvýkrát vo svojej kariére nakrútila klip v Bratislave. Réžie sa ujal Martin Miko v tvorivom tandeme s výkonnou producentkou Lesanou Kurill, ktorí spoločne vdýchli život Carmelinmu námetu o predstavách, že váš partner si vás všíma a ľúbi vás, zatiaľ čo realita je celkom iná.


Prvý klip z Bratislavy

"Veľmi si vážim, že si nás Carmel vybrala ako produkciu pre jej prvý videoklip natáčaný na Slovensku. Carmel je veľký profesionál a v tejto spolupráci bolo cítiť jej zahraničné skúsenosti a veľkú dávku kreativity, ktorou sa podieľala na tvorbe samotného scenára," spomína Martin Miko na nakrúcanie, ktoré prebehlo na jar tohto roka v dvoch významných historických priestoroch v centre Bratislavy, známych ešte z čias starého Prešporka - v legendárnej kaviarni Štefánka by Pulitzer a v hoteli Radisson Blu Carlton.   

Po speváčkinom boku vo videoklipe účinkuje hlavný objekt Carmelinej lásky, ktorý svojej obdivovateľke nevenuje takmer žiadnu pozornosť a len sa s ňou zahráva. Rolu osudového muža si zahral slovenský model a herec Dušan Kajaba, ktorého mohli fanúšikovia v minulosti zachytiť tiež vo viacerých reklamách či videoklipoch (Ego, Dominika Mirgová, Tomi Popovič).

"K spolupráci ma oslovil Martin Miko na základe môjho instagramového profilu @dusan_kajaba, kde človek nájde predovšetkým modelingové fotky. Poslal mi scenár klipu, ktorý ma veľmi zaujal, ale ešte viac som bol zvedavý na samotný song a na Carmel. A môžem povedať, že neľutujem! Carmel je super milý človek s príjemným vystupovaním a spoluprácu s ňou som si užíval. Čo sa týka hudby, má obrovský talent, o ktorom ešte až tak veľa ľudí nevie, a verím, že sa to v blízkej budúcnosti zmení. Možno aj touto pesničkou," dodáva hlavný mužský protagonista videoklipu.

Carmel Paradise, nakrúcanie klipu Smoke Break Zdroj: Miňo DebnárFoto: Miňo Debnár

Podporili ju aj známe tváre šoubiznisu

Carmel Paradise aktuálne žije a tvorí v Bratislave. Svoje prvé EP Dreamgirl vydala ešte v roku 2016, v súčasnosti pracuje na debutovom dlhohrajúcom albume. Zatiaľ však nevie, kedy sa jej ho podarí dokončiť. "Album bude, nevieme ešte kedy, určite ale bude! Chystáme toho teraz veľa, plánujem na Slovensku hneď niekoľko vecí, aj akcie a určite budú ďalšie pesničky a duety... Toto je prvá vec, ktorá prišla tento rok, tak uvidíme, ako to pôjde ďalej," uviedla počas krstu pre agentúru SITA.

Singel Smoke Break vychádza vo vydavateľstve Buckingham Entertainment Group. Videoklip bol slávnostne pokrstený v pondelok (27.5.) v Amber's Bare bratislavského hotela Sheraton. Symbolicky ho uviedla do života speváčkina sestra Celeste Buckingham. Ešte pred samotným predstavením klipu Carmel skladbu Smoke Break prítomným zaspievala naživo a pridala aj svoj doposiaľ najznámejší singel Turn Me On (2016).

Carmel len pred pár dňami, 21. mája, oslávila svoje 21. narodeniny. Počas release party ju preto priatelia pri tejto príležitosti prekvapili narodeninovou tortou z dielne uznávaného pastry chefa z Hotela Lomnica Matúša Reľovského. Na párty prišli mladú speváčku okreem rodiny a kamarátov podporiť aj známe osobnosti a kolegovia, medzi nimi napríklad aktuálna SuperStar Tereza Mašková s priateľom a manažérom Oliverom Žilákom, speváčka Veronika Strapková s priateľom Filipom, speváčka Ronie, tanečníčka Dominika Rošková, spevák Matěj Vávra, hudobní manažéri Michal Ševčík a Kristy Mohr a ďalší.

Carmel Paradise a Celeste Buckingham Zdroj: Vlado BenkoFoto: Vlado Benko

Počas akcie si Carmel našla čas aj na krátky rozhovor s naším redaktorom Dušanom Markom, v ktorom okrem iného prezradila, aký majú so staršou a skúsenejšou sestrou Celeste vzťah v rámci hudobného biznisu.

Prečo si sa svoju novú skladbu Smoke Break rozhodla vydať práve teraz?

Je to už dosť stará pesnička, napísala som ju, keď som mala 17 rokov. V Nashville som pred dvomi rokmi nahrala niekoľko pesničiek a potom som sa nastavila tak, že na hudbe budem ďalej pracovať tu na Slovensku. Vedela som, že chcem dať von nový singel a klip, takže som pustila všetky tie nahraté pesničky mame, Celeste a kamarátom a táto bola tá, ktorá im ostala v hlave. Tak som si povedala, že toto je tá chytľavá, ktorá pôjde von ako prvá.

Zatiaľ tvoj najväčší hit je song Turn Me On. Myslíš si, že ho táto skladba prekoná?

Ako speváčka by som sa rada prekonávala každou pesničkou a vždy by som bola rada, ak by som to mohla robiť lepšie a lepšie. Dúfam, že sa mi to podarí, no dôležité je pre mňa to, aby sa to ľudom páčilo. Nie je to len o tých číslach.

Pracovala si s ľuďmi v zahraničí a teraz na Slovensku. V čom vidíš najväčší rozdiel?

Pre nakrúcanie klipu sme využili tri lokácie a všetko sme stihli počas jedného dňa, to by sa mi asi v Amerike nepodarilo. Pre mňa bola tá spolupráca veľmi blízka a priateľská. Skamarátili sme sa s režisérom a bolo to také rodinné, menej profesionálne. No nemyslím to v zlom, pretože sa mi tu naozaj pracovalo dobre.

Považuješ svoju sestru Celeste za konkurenciu?

My to tak neberieme, pretože obe sme veľmi iné. Síce sa podobáme, no každá máme svoj štýl a svoju osobnosť. Nie je to o tom, že jej chcem ukradnúť jej miesto, pretože radšej si chcem nájsť to svoje.

Necháš si od Celeste poradiť?

Určite áno. Pre mňa je veľmi dôležité, aby Celeste počula moje pesničky rada a páčili sa jej. Aj keď to nie je jej štýl a môže mi povedať, čo sa jej nepáči. Máme skvelý vzťah a sme k sebe úprimné, takže vieme, že si to môžeme povedať. A to je naozaj dôležité, pretože ak je niečo zlé, chceš to od niekoho počuť ešte predtým, ako to dáš von.

V minulosti ste spolu nahrali song Gone, bude ďalší?

Veľmi rada by som spravila ďalší duet a myslím si, že aj Celeste. Jediný problém teraz je ten, že na to nemáme čas. Ona furt robí svoje veci a ja zas svoje, no dúfam, že v budúcnosti sa to podarí.


Text: Soul For Show (Adriána Čahojová) + SITA + Dušan Marko
Foto: Miňo Debnár, Vlado Benko