V útulnom areáli Spoločenského domu Kunov v Senici sa už 15. júna uskutoční tretí ročník obľúbeného miestneho multikultúrneho festivalu Fest Fiesta, ktorého program opäť ponúka pestrú zmes kvalitnej domácej hudby a tradične nebude chýbať ani divadlo či program pre deti.

Ak máte radi malé, príjemné festivaly, na ktorých sa viac "chilluje" ako chodí, Fest Fiesta je ideálnou voľbou. Organizátori o nej hovoria ako o "ihrisku plnom bezprostrednej radosti a nikdy sa nekončiacej letnej zábavy".

Z domácich účinkujúcich sa na pódiu predstaví sympatické trio muzikantov, Skuban band, ktoré svoju tvorbu charakterizuje ako "psychedelický bigbeat súčasnosti". Prvýkrát sa na Fest Fieste predstaví aj britsko-slovenská kapela Craggy Collyde. Jej líder Craggy pochádza z Británie, kde roky hrával na gitare po undergroundových kluboch. Veronika je zo Senice, hrá na bicie a spolu tvoria originálne rock'n'rollové spojenie. Lokálnu scénu už tradične doplnia "hviezdy z Mesta Snov", ukecané Tusté baletky.


O úsmevné a melancholicko-energické vystúpenie plné jazzu, šansónov, swingu a folku sa postará mladá česko-slovenská kapela na čele so speváčkou a huslistkou Ninou Marinovou, Nina Rosa. Pre rodičov s deťmi si organizátori pripravili špeciálne hudobné číslo v podaní kapelky Pánko, ktorá do svojich vystúpení rada aktívne zapojí aj tých najmenších návštevníkov festivalu.

Headlinermi tretieho ročníka Fest Fiesty sú oceňovaní alternatívni muzikanti Nvmeri a svoj "ekologický funky-underground" predvedie kultová banskobystrická kapela Sto múch. V jej podaní sa môžete tešiť na veselú a farebnú show.


Okrem hudobného vyžitia sa návštevníci Fest Fiesty 2019 môžu tešiť aj na divadelné predstavenie. Tento rok festival privíta dokonca dva súbory, a to DR DRIMJednosmerka. Pre súťaživých budú prichystané retro spoločenské hry a ping-pongový turnaj.

Vstupenky:  

Festival sa uskutoční za podpory Mesta Senica, Trnavského samosprávneho kraja, Taste okná, GH Studio, Elmont J.M. a Zamestnaneckého grantového programu Nadácie Orange. Hlavnými mediálnymi partnermi sú TV SEN a Zoznam.sk.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov festivalu poskytla Jana Kvardová.