Iba osemnásťročná vychádzajúca americká hviezda Olivia Rodrigo ovládla všetky svetové hitparády. Práve teraz predstavuje svoj debutový album Sour, na ktorom sa nachádzajú jej kritikmi uznávané skladby. Multiplatinová hudobníčka vo svojich chytľavých a dynamických popových piesňach ukazuje svoj talent pre zachytávanie komplikovaných emócií.

Album, na ktorého skladbách sa autorsky podieľala, stelesňuje minimalistickú, avšak hypnotizujúcu formu alt-popu, pričom každá pieseň rozpráva samostatný príbeh, stelesňuje Oliviin nezabudnuteľný a originálny hlas a jej smelosť. Album Sour je už teraz k dispozícii na všetkých streamovacích platformách a podľa speváčkiných slov jej značí veľkú radosť. "Teším sa z toho najviac na svete, je úžasné sledovať ako moja hudba pôsobí na ľudí a možno im pomôže, aby sa cítili menej sami," vraví speváčka. Dôvodom, prečo Olivia Rodrigo nazvala svoj album Sour odôvodňuje takto: "Fascinuje ma predstava chvíle, kedy sa vzťah ochladí – ako sa z človeka, ktorého ste toľko milovali a ktorému ste vraveli všetky svoje tajomstvá, môže stať človek, ktorého nemôžete vystáť," vysvetľuje.

Speváčka 8. januára tohto roka vydala platinový debutový singel Drivers license, s ktorým odhalila svetu svoj talent a schopnosť sebavyjadrenia. Skladba sa až osem týždňov udržala na prvej priečke rebríčka Billboard Hot 100 a stala sa tak prvým singlom tohto roka, ktorý dosiahol milión globálnych streamov. Nie menej bola úspešná aj jej ďalšia skladba z albumu – Deja vu, ktorá sa rovnako umiestnila v Top 10 rebríčku Billboard. V poradí tretím singlom je najnovší Good 4 u, ktorý speváčka predstavila naživo počas Saturday Night Live, kde bola pozvaná ako hudobný hosť.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Zboniaková z vydavateľstva Universal Music.