Novinka kapely La3no Cubano vyšla ešte v decembri minulého roka, deň pred Vianocami, no kvôli pandemickej situácii v zimných mesiacoch nebola vhodná doba na jej pokrststenie. Oficiálna oslava albumu La3no Deluxe sa tak uskutoční po viac ako pol roku a chýbať nebudú ani hudobní hostia.


Akcia sa uskutoční 2. júna na lodi Pink Whale v Bratislave a otvorí ju svojou selekciou DJ Matthew. Po ňom príde bubnová šou v podaní Drumstas, ktorá uvedie na pódium Balkansambel s Geišbergovcami. Po nich už prídu na rad La3no Cubano, ktorí v rámci predstavenia nových skladieb chystajú aj exkluzívnu koncertnú premiéru skladby Ukáž hu! spolu s Vecom, Škrupom a Ninou Rosa + malé Atmo Rytmo prekvapenie.

Od vydania debutového albumu skupiny s názvom Rodina ubehlo už 10 rokov a jeho názov bol v niečom prorocký. Za ten čas sa totiž v kapele narodilo 15 detí. Na jeho nasledovníkovi La3no Deluxe kapela ponúka nový zvuk, experimentálne fúzie a zaujímavých hostí. La3no Cubano sa od debutu presunuli aj k elektronike, akustickým nástrojom však zostali verní aj naďalej. Okrem svojej klasickej výbavy, ktorú ste mohli vidieť na koncertoch, obohatili nové skladby vďaka prizvaným muzikantom aj o didgeridoo, handpan, kaval, šalmaj alebo talking drum.

Vokálne im na nahrávku prispeli Štefan Štec, Simona Hulejová, Samuel Hošek, Lara Abou Hamdan, Nina Rosa, raperi Boy Wonder a Vec. Album pripomína hudobnú cestu okolo sveta - známy singel Chlapec vandrovný dýcha slovenským folklórom, Gamelan Glow nás zavedie na ďaleký východ, v Sa to tu natrása cítiť Istanbul, v My sme tu blízky východ a v skladbe Paleo zas Afriku. Šamanizácia je ovplyvnená šamanskými kultúrami, ktoré nás prevedú pralesom. V Zajtrajšej sa stretáva cumbia s balkánom, zatiaľ čo Fragmentz predstavuje koncept hudobnej koláže/dadaizmu. Ukáž Hu! je zase vtipná svadobná balkánska pesnička.

Krst albumu La3no Deluxe:

18:00 - DJ Matthew
19:45 - Drumstas show
20:00-20:50 - Balkansambel a Geišbergovci
21:30-23:00 - La3no Deluxe show
afterpárty: DJ Matthew

Akciu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Zdroj: Music Press Production

Súvisiaci interpreti: La3no Cubano