Frontman americkej rockovej skupiny Soundgarden Chris Cornell si myslí, že stav súčasnej popovej hudby je na samom dne. Speváčka Adele je podľa neho jediným svetlým bodom v dnešných rebríčkoch, no zároveň si myslí, že úpadok popu povedie k ďalšiemu zlatému rockovému veku.

"Významným dôvodom toho, prečo sa stal grunge tak rýchlo populárnym, je to, že ľuďom už bolo zle z vtedajšej hudby. Teraz je to také isté. Je väčšia šanca na vznik zdravej a životaschopnej rockovej scény, pretože má na čo reagovať. Súčasná popová hudba už ani nemôže byť horšia, ako je teraz," vysvetlil pre denník The Sun. Úspech speváčky Adele tiež považuje za nádej. "Má naozajstné piesne a skutočne vie spievať," povedal.

Soundgarden založili v Seattli v roku 1984 spevák, textár, bubeník a gitarista Chris Cornell, gitarista Kim Thayil a basgitarista Hiro Yamamoto. Prelomom v kariére skupiny bol americký No. 1 album Superunknown, ktorý popri úmrtí Kurta Cobaina z Nirvany symbolicky ukončil vrcholné obdobie grungeu. Líder Chris Cornell potom rozbehol sólovú kariéru a v roku 2001 sa stal členom kalifornskej superskupiny Audioslave.

Soundgarden - Black Hole Sun

Zdroj: SITA
Foto: Kara Thomas - Soundgardenworld.com

Súvisiaci interpreti: Soundgarden