Jedna z našich najúspešnejších slovenských speváčok a autoriek prichádza po období pandémie, kedy sa venovala prevažne ilustrovaniu, s novou piesňou, nazvanou Jablone. Singel vychádza 30. júna a v premiére ho ako prví mohli počuť poslucháči Fun rádia. Následne Zuzana Smatanová k pesničke zverejnila aj krásny videoklip plný nostalgie.


"Text a hudbu som napísala v apríli tohto roka. Pesnička je o láske, o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa po ich spoločnom prvom vzťahu a rozchode opäť k sebe po rokoch vrátili. Hovorí sa, že človek dvakrát do tej istej rieky nemá vstúpiť, ale sú aj prípady, kedy sa to vyplatí, 'jablone zase zakvitnú láskou' a funguje to," hovorí Zuzana Smatanová o novinke.

O zvuk a finálny mix nahrávky sa už tradične postaral legendárny Ivan Jombik, klávesy nahral Peter Kunzo, programovala Zuzana spoločne s Lacom Rychtárikom, a aj hudobnú produkciu, tak ako pri všetkých svojich nahrávkach v posledných rokoch, mala pod palcom výhradne samotná autorka.

Zuzana stojí aj za námetom videoklipu. "Po napísaní pesničky som dlho uvažovala nad videoklipom, nechcela som totiž prvoplánovo chodiť v sade zakvitnutých jabloní. Dej som teda umiestnila na starú povalu, kde sú ukryté spomienky. Oslovila som režiséra Jara "Jarisa" Vaľka, s ktorým som už v minulosti niekoľkokrát spolupracovala. Ideálnu povalu som vďaka kamarátom našla na Detvianskej Hute pri Zvolene, ktorú sme museli pred natáčaním kompletne upratať, vyhádzať staré dosky a pozametať. Urobili sme z nej útulné, čarovné miesto, kde sme natáčaním strávili celý deň."


Aktuálne sa Zuzana so svojou kapelou venuje najmä letnému koncertovaniu a písaniu nových pesničiek, v prvej polovici júla si ale dopraje aj zopár dovolenkových dni na Slovensku. 

Po veľkom úspechu knižky Peter Nagy pre deti, ktorú ilustrovala počas pandémie a ktorá získala titul Detská kniha roka 2021, sa budúci rok teší na ilustrovanie pokračovania Peter Nagy pre deti 2, ale aj celosezónne oslavovanie 20. výročia svojho účinkovania na scéne a vydania debutového albumu. Ako inak, koncertovaním a stretávaním s fanúšikmi na koncertoch.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváčky Pavol Smolka. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová