Od novembra minulého roka zaplavila rozhlasový éter v Európe, teraz sa dočkala aj slovenskej verzie. Projekt Mafia Corner dal hitovke Échame La Culpa, pôvodne v podaní Demi Lovato a Luisa Fonsiho, slovenské slová, pričom roztancovať má poslucháčov nákazlivá melódia.

Pieseň Échame La Culpa od Luisa Fonsiho a Demi Lovato je pre mnohých jedným z najobľúbenejších letných latino hitov. Projektu Mafia Corner sa pesnička zapáčila natoľko, že sa rozhodol si ju prepožičať. Spolu so speváčkou Stefi ju prespievali do slovenčiny. Tému piesne zanechali. Aj v slovenskom texte ide o rozpadnutý vzťah a jeho nádej na obnovu.

O produkciu singla sa postarali Mafia Corner a Bastafix. Podobná originálu je aj atmosféra v klipe - kubánska horúca noc, v ktorej tancujú jedineční tanečníci z Mário Lopez Dance Company. Tvorcovia poslucháčom posielajú jasný odkaz: "Sleduj latino rytmy a nechaj sebou vrtieť..."


Nákazlivý potenciál

Skladba Échame La Culpa sa stala jednotkou v hitparádach v Rakúsku, Slovinsku či v Španielsku, pričom do prvej desiatky sa dostala v Belgicku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Poľsku, Portugalsku, Švédsku, ale aj vo Švajčiarsku a u nás na Slovensku. Menej úspešná už bola pieseň v britskom a americkom rebríčku, kde sa nedostala vyššie ako na 46. a 47. priečku.

MTV News pritom o skladbe napísali, že je podobne "infekčná" ako Fonsiho predchádzajúci veľký hit Despacito. Videoklip k piesni Échame La Culpa mal až virálny charakter. Rýchlosť nabiehania prehratí na Youtube dostala klip na tretiu priečku medzi videoklipy, ktorým sa najrýchlejšie podarilo pokoriť hranicu 500 miliónov prehratí. V júli sa im podarilo prekonať aj hranicu 1,5 miliardy prehratí. 

Mafia Corner sa teda pustili do veľkého hitu, ktorého úspech, ale najmä "tučné" čísla, sa im určite zopakovať nepodarí, no fanúšikov latino hitovky môže slovenská verzia potešiť.


Redakciu Hudba.sk informoval Majky z Mafia Corner. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Mafia Corner