Prvý spoločný album raperov Veca a Tona S., ktorý vyšiel v marci pod názvom Ultrazvuk, patrí medzi najlepšie domáce nahrávky tohto roka nielen v rámci hip-hopovej scény. O tom, že dvojica s ľahkosťou prekračuje hranice svojho žánra, resp. dobre pozná jeho hudobné korene, svedčí aj nový klip k instantnej koncertnej hitovke Majitelia hry.

Na albume je táto skladba druhá v poradí, no na svojich koncertoch ju Vec a Tono S. už od svojho jarného turné hrávajú až na úplnom konci. Funky pesnička s odhľahčeným textom a spievaným refrénom sa tak prirodzene stala koncertným hitom. Skvele to fungovalo aj na doposiaľ najväčšom koncerte Ultrazvuku na Pohode, kde si s "majiteľmi hry" zaspievala aj Alena Pajtinková z kapely BijouTerrier zamaskovaná pod pseudonymom Shady Lady.

Trojica hlavných protagonistov skladby nechýba ani vo veselom retro klipe, ktorý je inšpirovaný legendárnou americkou hudobno-tanečnou televíznou reláciou Soul Train. V 70-tych a 80-tych rokoch zohrala dôležitú úlohu pri prezentovaní černošskej hudby vrátane rodiaceho sa hip-hopu, ktorý znel vo svojich začiatkoch asi tak ako v skladbe Majitelia hry.


Hitový potenciál videoklipu, ktorý mal premiéru cez víkend, podčiarkuje množstvo známych mien slovenského šoubiznisu, ktoré si v ňom zahrali. Hneď na úvod možete vidieť populárneho stand-up komika a moderátora Tomáša Hudáka v role vrátnika, herečka Táňa Pauhofová si zahrala moderátorku a Petra Polnišová so Zuzanou Porubjakovou sa predstavili ako rozvášnené fanynky pod pódiom plnom tanečníkov. Na všetko spoza kamery dohliada prísny režisér zábavného programu Robo Jakab, ktorému robí starosti neposlušný kameraman Ľuboš Kostelný. Toho totiž nakrúcanie šou strhne natoľko, že sám napokon skončí na tanečnom parkete, rovnako ako upratovačka Anka Šišková.

Napriek hviezdnemu obsadeniu sa tvorcovia videoklipu neberú príliš vážne. Práve naopak, je to milá recesia, ktorá podčiarkuje uvoľnenú atmosféru skladby. Režisérom klipu je Ďuro Bartoš, ktorý je spolu s producentkou Tinou Bineva a kameramanom Majom Žilinčanom podpísaný aj pod vizuálom k omnoho vážnejšej piesni Ultrazvuku - Tváre slobody.

Prečítajte si recenziu: Ja si to užívam, ja sa cítim dobre. Ultrazvuk je o zábave aj politike

Scénu vrátane obrieho loga Ultrazvuk pripravil Jakub Reken a bláznivý styling na štýl 70-tych rokov mala na starosti Zuzana Laučíková. V klipe účinkujú aj členovia Street Dance Academy (SDA crew) tanečníka Laciho Strikea, ktorý sa zároveň postaral o choreografiu. Známi herci sa však pri profesionálnych tanečníkoch naozaj odviazali, a preto môžete na obrazovke vidieť aj všakovaké spontánne tanečné kreácie. Nakrúcanie prebehlo počas jedného dňa v Bratislave v priestoroch Divadla P. O. Hviezdoslava a v Slovenskom rozhlase.

nakrúcanie videoklipu Majitelia hry Zdroj: Laci Strike, @papalaci_


Autor: Patrik Marflák
Foto: Laci Strike

Súvisiaci interpreti: Vec