Organizátori festivalu Lodenica, ktorý sa konal od 27. do 29. augusta v Piešťanoch, sú s ostatným ročníkom podujatia veľmi spokojní. Podľa šéfa organizačného tímu Dušana Drobného navštívilo obľúbenú hudobnú slávnosť najviac ľudí v jej histórii.

"Veľmi sa teším skvelej účasti, síce nemáme ešte presné čísla, ale už podľa skúseností s týmto areálom odhadujem, že sme v návštevnosti vysoko prekonali všetky doterajšie ročníky. Ukazuje sa, že otvorenie Lodenice pre viaceré hudobné žánre prináša osoh a čo ma teší najviac, pribúdajú nám celé rodiny a nielen dospelá generácia, ktorá pozná Nedvědovcov, Fleret či Rangers. A tak som to vždy chcel, aby to bol festival pre celé rodiny, ktoré si užijú dva-tri dni v príjemnom prostredí s ešte príjemnejšou muzikou," uviedol.

Po prvý raz sprevádzalo podujatie po celý čas slnečné počasie. "Som jeden z mála pamätníkov, ktorí boli pri Lodenici od úplného začiatku a nepamätám si tak krásny ročník, čo sa týka počasia. Vždy musela spadnúť aspoň jedna kvapka, tento rok teda máme za sebou najsuchší ročník Lodenice. Samozrejme, nepočítam snahu požiarnikov spríjemniť našim návštevníkom horúce dni," prezradil spoluorganizátor Matej Hrubý.

V programe podujatia sa objavili interpreti ako Václav Neckář, Rednex, Čechomor, Kamelot, Neřež a Katka Koščová, Kandráčovci, Simona Martausová, Žalman, Fleret, František Nedvěd a Tiebreak, Hex či kapela IMT Smile, ktorá predviedla niekoľko skladieb v akustických verziách. "Najlepší a najemotívnejší koncert IMT Smile, aký som doteraz v ich podaní videl", povedal na margo vystúpenia skupiny Dušan Drobný, ktorý sa spolu s tímom teší na 18. ročník Lodenice. "Lodenica je o muzike, stretnutiach, ukončení letných radovánok. Proste Lodenica je o vychutnávaní," uzavrel dramaturg podujatia František Grebeči.

Informácie agentúre SITA poskytol PR manažér festivalu Ján Kakaščík.  

Foto: PR / Lodenica

Súvisiaci interpreti: Rednex, Sima Magušinová