Jedinečná atmosféra, hudobné prekvapenia a hviezdni gratulanti - tak to vyzeralo v sobotu v Inchebe na najväčšej narodeninovej párty roka. K 163. výročiu narodenia Jacka Daniela zahrala aj skupina Para, ku ktorej sa pridala Jana Kirschner, vyvrcholením oslavy bol koncert Richarda Müllera, s ktorým si nečakane zaspieval aj Ivan Tásler.

Bratislavská Incheba v sobotu sa zmenila na veľkú americkú párty. Oslávenec Jack Daniel, zakladateľ najpredávanejšej americkej whisky, celú halu "prezliekol" do elegantnej černej farby a vyzdobil tradičnými americkými motorkami, autami z Mustang clubu Slovakia či klasickými drevenými sudmi. Publikum medzi koncertami zabávali moderátori Michal Hudák a Junior a Marcel, ktorí sa na jednom pódiu stretli po prvýkrát od éry rádia Flash.

Maratón osláv odštartovali kapely The Cellmates a Chiki Liki Tu-a, po nich už celú halu roztancovala bratislavská kapela Para, ktorá zahrala hity aj nové skladby z albumu Menšina (2012). Partia na čele s frotmanom Laskym na oslave pokrstila novú skladbu E daj nasvali, ktorú zahrala s rómskou skupinou Sendrejovci a raperom Supom z formácie Moja reč. Podobne ako prvé dva koncerty, aj toto špeciálne vystúpenie ste mohli sledovať naživo v našom priamom prenose.

"My sme s Parou ešte nikdy nehrali v Inchebe. Takže čo sa týka atmosféry, bol to pre mňa jeden z top koncertov. Bolo tu veľa ľudí, ktorí perfektne reagovali aj na neznáme pesničky. Bolo to super!" neskrýval nadšenie Lasky. Príjemným prekvapením, ktoré bolo oznámené na poslednú chvíľu len deň pred podujatím, bolo hosťovanie speváčky Jany Kirschner, ktorá si s Parou zaspievala skladby Special a Žena. "S Parou som nehrala roky a musím povedať, že dnes nám to vyšlo," povedala speváčka, ktorá neskôr ešte spevom pokrstila nový nápoj na trhu Jack Daniels Tennessee Honey. "Zaspievala som pesničku od Raya Charlesa Hit The Road Jack. To mi prišlo celkom vtipné, pretože som obrazne poslala medového Jacka do sveta."

Lasky zo skupiny Para, Americká narodeninová párty Zdroj: Marko Erd
Jana Kirschner a Lasky zo skupiny Para Zdroj: Marko ErdKoncert Pary bol prvým vrcholom večera - pozrite si ďalšie fotky

Na oslave nechýbali tradičné americké pochúťky a ochutnávka Tennessee whiskey. Narodeninovú tortu rozkrájali herci Henrieta Mičkovicová a Alexander Bárta. Na pódiu im asistovali americké cheerleaderky a mužstvo hráčov amerického futbalu. Zablahoželať oslávencovi prišli aj herci Andy Hryc a Robo Roth. Na párty sa krstila aj kniha Ticho od Petra Rúfusa, ktorú uviedla do života herečka a speváčka Nela Pocisková. "Prvýkrát v živote som krstila a som veľmi šťastná, že je to práve kniha. Je to pre mňa česť, pretože knihy milujem a budem sa snažiť byť dobrou krstnou mamou. Táto akcia je naozaj veľkolepá, je tu spontánna a super atmosféra," tešila sa zo svojej účasti na podujatí Nela.

Vyvrcholením osláv bol koncert legendy Richarda Müllera, s ktorým spievala celá hala. Prekvapením večera bola posledná skladba Štěstí je krásna věc. K Richardovi na pódium vybehol spevák Ivan Tásler a pieseň odspievali spoločne. "Vynikajúca energia, výborné vibrácie! Ľúbim vás," odkázal na záver svojho koncertu Richard, ktorý si na narodeniny Jacka Daniela so svojou kapelou odskočil z "bezkapelového" turné HLASY.

Fanúšikovia si mohli na párty zahrať Black Jack v improvizovanom Olympic kasíne alebo obdivovať atraktívnu súťaž pre barmanov. Každý návštevník si z osláv odniesol darček v podobe trička. "Už tretí ročník Jackových osláv sa naozaj vydaril na jednotku. Pozitívna energia sa preniesla zo sály aj do zákulisia. Tu sa odohrávala paralelná party, ktorej účastníkmi boli samotní vystupujúci. Tešíme sa na budúci rok!" zhodnotil akciu Yxo Dohňanský, jeden z organizátorov podujatia.

Richard Müller, Americká narodeninová párty 2013 Zdroj: Marko Erd
Richard Müller, Americká narodeninová párty 2013 Zdroj: Marko ErdKoncert Richarda Müllera - viac fotiek

Text: PR - Propaganda House (článok bol upravený a doplnený redakciou)
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Richard Müller