Litre krvi, mŕtve zvieratá či stalking nie sú práve veci, ktoré si človek predstaví pod pojmom šťastné manželstvo. V novom klipe americkej skupiny Maroon 5 však nič nie je tabu. Adam Levine a Behati Prinsloo ukázali, že im to spolu svedčí aj v rolách posadnutého stalkera a jeho obete. A zároveň vyvolali množstvo kontroverzných reakcií.

Pop rocková kapela s množstvom sladkých rádiových hitov na konte prekvapila na svoje pomery dosť temným vizuálom už pri predchádzajúcom singli Maps. S novinkou Animals však Maroon 5 zachádzajú ešte ďalej. Frontman Adam Levine v hororovo ladenom príbehu stvárnil šialeného mäsiara prenasledujúceho zákazníčku. Tú si zahrala jeho manželka Behati Prinsloo.

videoklip Animals Zdroj: Youtube

Nebezpečná fikcia?

Videoklip, ktorého režisérom je legendárny Samuel Bayer (Nirvana, Marilyn Manson, Green Day, Justin Timberlake...), obsahuje viacero záberov na nahé telo modelky, ktorú Levine sleduje a fotografuje na ulici či cez okno jej bytu. V prestrihoch zase vidieť zakrvaveného speváka v chladiacom boxe plnom mäsa. Umelecky stvárnený videoklip okrem "reálneho" diania zobrazuje aj predstavy v Levinovej hlave, pričom tou najšokujúcejšou je záverečná scéna s dvojicou milencov zaliatych krvou. To všetko sprevádzané textom "Dnes v noci ťa lovím, chytím ťa, zožeriem zaživa, presne ako zvieratá, ako zvieratá".

Kritické ohlasy preto na seba nenechali dlho čakať. V internetových diskusiách niektorí fanúšikovia kapele vyčítajú, že takéto video aj samotná skladba podporujú nebezpečný názor, že ženy sú "lovná zver", ktorá sa pri dostatočnej vytrvalosti a vtieravosti muža nakoniec podvolí. V skutočnosti pritom podobné prípady namiesto "krvavého happy endu" často končia znásilnením a traumou na celý život.


Pieseň Animals je druhým singlom z albumu V, ktorý kapela vydala tento rok v auguste. Na nahrávke, ktorá dobyla americký albumový rebríček Billboard 200, sa medzi jedenástimi skladbami nachádza aj pieseň My Heart Is Open, v ktorej hosťuje Gwen Stefani.

Maroon 5 vznikli v roku 1994, pričom pôvodne sa volali Kara's Flowers. Pod týmto názvom vydali v roku 1997 album The Fourth World. Ako Maroon 5 uviedli na trh prvú štúdiovku Songs About Jane v júni 2002. Po nej nasledovali počiny It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010), Overexposed (2012) a spomínaná V, pričom všetkých päť sa dostalo do prvej desiatky britského i amerického albumového rebríčka.

Na konte majú hity ako This Love, Harder To Breathe, She Will Be Loved, If I Never See Your Face Again (feat. Rihanna), Makes Me Wonder, One More Night alebo Moves Like Jagger (feat. Christina Aguilera). Skupina získala okrem iného tri ceny Grammy. Adam Levine a modelka Behati Prinsloo sa zosobášili tento rok v júli v Mexiku.

Text: Hudba.sk, SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Maroon 5