Kapela IMT Smile a umelecký súbor Lúčnica pripravili pred Vianocami pre svojich fanúšikov hudobno-tanečnú lahôdku v podobe dvoch spoločných vystúpení. Pre veľký záujem však pridávajú ďalšie predstavenie, ktoré sa uskutoční 14. decembra v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

Hudobno-tanečný projekt mal v predvianočnom období absolvovať len dve vystúpenia - 13. decembra v bratislavskej Incheba Aréne a 18. decembra v košickej Steel Aréne. Pre veľký záujem však kapela pridala ďalšie predstavenie, na ktorom zaznejú hity IMT Smile v netradičných nových úpravách s orchestrom, speváckou skupinou Lúčnice a s choreografiami umeleckého vedúceho Lúčnice Štefana Nosáľa.

"Verím, že to spojenie bude mať význam, že to nie je len hudobno-tanečné spojenie, bude to o niečom viac, o národnej hrdosti, o slovenskej histórii, o silných emóciách a energiách. Toto ma na tomto projekte láka, spojenie, ktoré chystáme už rok a pol, a už teraz sa ho neviem dočkať," povedal pre TASR líder IMT Smile Ivan Tásler.

Režisérom projektu je Ján Ďurovčík, ktorý bol v minulosti taktiež členom Lúčnice. "Mám k obom telesám neskutočný vzťah, rovnako k obom lídrom týchto telies, u profesora Nosáľa je to niečo iné, lebo je to môj učiteľ, mentor, vážim si to, že už dvadsať rokov mi vkladá dôveru, že režírujem jeho programy. Rovnako je to s IMT Smile, jednoducho tú kapelu zbožňujem, síce v rockovej oblasti, ale patria ku klenotom tohto národa, sú emoční, rytmickí, tvárni. Urobiť takýto program je famózne, veľká výzva," povedal na tlačovej konferencii známy režisér a choreograf.

IMT Smile a Lúčnica Zdroj: Lenka ImrichováIMT Smile a tanečnice z Lúčnice - viac fotiek

Zdroj: PR, TASR, archív Hudba.sk
Foto: Lenka Imrichová

Súvisiaci interpreti: IMT Smile