Richard Müller a skupina Fragile v pondelok v Trenčíne odštartovali turné HLASY 2. V a cappella úpravách bez použitia hudobných nástrojov zazneli oproti minuloročným koncertom aj skladby z nového albumu ako Slon v porceláne, Mama či Nahý 2. V najbližších týždňoch zavítajú HLASY do desiatok ďalších miest, avšak väčšina je už vypredaná.

Vlaňajší program turné HLASY hitom Po schodoch končil, ten tohtoročný ním začína. Hudobníkov v Trenčíne privítala vypredaná sála so skvelou atmosférou, vďaka ktorej si speváci po náročných niekoľkomesačných prípravách hneď od začiatku užívali zaslúžený úspech.

"Trému som nemal. Ale ja to zakaždým nazývam, že cítim také pnutie, ktoré už po prvej pesničke pomaly odchádza. Všetci sme boli plní očakávania, ako to dopadne a ako ľudia budú reagovať," priznal po prvom koncerte očakávaného megaturné Richard Müller. "Myslím si, že podľa reakcií publika sme si padli do oka, koncert bol fantastický. Ak by bol každý koncert, ktorý odohráme, takýto, bol by som najšťastnejší človek. Ďakujem úžasnému trenčianskemu publiku!" odkazuje fanúšikom.

Vstupenky na turné HLASY 2:  Predpredaj.sk

HLASY 2 v Trenčíne Zdroj: Pavol Karell

Koncert sa začal niekoľko minút po 19:00 a s 20-minútovou prestávkou trval približne do 21:15. Najväčší úspech mali nesmrteľné klasiky ako Tlaková níž, Milovanie v daždi či Baroko, ktorým úprava v štýle a cappella dodáva ďalší rozmer. Zaujímavo bola riešená aj scéna, ktorú v Trenčíne zdobili biele stuhy, na ktorých vynikli farby svetiel, napríklad v skladbe Hluk či počas hypnotizujúceho úvodu kultovej piesne Cigaretka na 2 ťahy.

Fragile vystúpili v sedemčlennej zostave. Okrem kapelníka Braňa Kostku v Trenčíne svoj talent predviedli aj Jana Golis, Svetlana Rymarenko, Jana Boltižiar, Kamil Mikulčík, Viliam Csontos a Peter Lacho. V ich podaní nechýbali ani coververzie svetových hitov, ktoré odspievali bez Richarda. Rovnako ako vlani zaznela Bohemian Rhapsody (Queen), po prestávke zase Fragile predviedli aj svoju verziu tohtoročného megahitu Happy od Pharrella Williamsa.

Müller a Kostka celý večer vtipne komentovali a skladby náležite predstavovali. V piesni Mama, ktorá je jednou z nových upravených skladieb zo štvornásobne platinového albumu HLASY 2, predviedol Braňo Kostka pôsobivé sólo, ktoré pripomenulo atmosféru piesne Otčenáš z vlaňajšieho turné. Medzi vrcholy patrila aj ďalšia "novinka" Rieka, ktorá bola v závere druhej časti dôkazom, že hudobníci si dali na vystavaní programu večera záležať. Prídavky boli v Trenčíne dva, pričom úplne na záver si pieseň Štěstí je krásná věc zaspievali s hudobníkmi aj fanúšikovia.

"Koncert sme si naozaj užívali. Vďaka našej predchádzajúcej spolupráci sme mali skúsenosti a odbremenili sa tak od stresu. Presne sme vedeli, čo môžeme od seba očakávať, a to je na pódiu veľmi dôležité. Javisko je veľmi háklivé, nedá sa na ňom vrátiť čas. My sme sa tak mohli sústrediť na spievanie a na publikum, ktoré bolo skvelé. Preto som veľmi rád, že sme mohli začať turné na Slovensku. Sme hrdí na to, čo sme s Richardom dokázali a tešíme sa na turné, na fanúšikov, na známych, priateľov," neskrýval nadšenie Braňo Kostka.

Veľké hity v majstrovskom vokálnom prevedení môžu fanúšikovia v rámci turné HLASY 2 zažiť od Plzne až po Humenné. Množstvo koncertov je už vypredaných, lístky sú dostupné už len na koncerty v Martine, Prešove, Humennom, Bratislave, Nitre, Prievidzi, Trnave a v Piešťanoch.

Všetky podrobnosti o koncertoch a vstupenky nájdete na Predpredaj.sk

Setlist koncertu Richarda Müllera a Fragile - HLASY 2:
(29. septembra - Trenčín, Posádkový klub): 

1. Po schodoch 
2. Slon v porceláne 
3. Nahý 2 
4. Tlaková níž 
5. Milovanie v daždi 
6. Hluk 
7. Mama 
8. Bohemian Rhapsody (Queen) 
9. Happy (Pharrell Williams) 
10. Srdce jako kníže Rohan 
11. Čo ťa bolí? 
12. Cigaretka na 2 ťahy 
13. Rieka 
14. Baroko 
15. Nebude to ľahké 
16. Štěstí je krásná věc

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený o ďalšie podrobnosti o koncerte z agentúry SITA.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Richard Müller