Anglická rocková kapela The Who oznámila nové termíny severoamerickej časti turné s názvom The Who Hits 50!, ktoré mala pôvodne absolvovať od septembra do decembra.

Po tom, ako spevákovi Rogerovi Daltreymu diagnostikovali vírusovú meningitídu, však musela formácia najprv presunúť prvé štyri koncerty a následne aj celé turné. To sa tak uskutoční až na budúci rok, a to od 27. februára do 29. mája. The Who sa počas neho predstavia napríklad v Detroite, Toronte, New Yorku, Bostone, Chicagu, Philadelphii, Washingtone, Denveri, Vancouveri, Seattli, Los Angeles či Las Vegas.


The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem spomínaného Daltreyho aj gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín.

V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí vlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!

Zdroj: SITA (TheWho.com)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who