Skupina okolo pesničkára Janka Kulicha prichádza po koncertnom lete s hudobnou novinkou v podobe piesne Zaľúbil som sa, ktorá je zároveň osobným vyznaním autora. Lovesong mal pred pár dňami svoju premiéru spolu s videoklipom, v ktorom si zahrala mladá herečka Kristína Bartoňová.

"Už je to pár rokov čo som sa zaľúbil. Presnejšie viac ako 19 rokov a nie je tajomstvom, že dátum premiéry piesne a videoklipu vôbec nie je náhodný, pretože práve 26. septembra oslavuje moja manželka narodeniny. Je to moje vyznanie aj poďakovanie. Také "migrovanie" vo vzťahu po slovensky. Lebo ako hovorí text samotnej pesničky, niekedy človek ani nemusí vyjsť z dediny a má 7 svetov. Ak stretne tú pravú," priznáva autor piesne Janko Kulich.

Aktuálny singel nahrala skupina ešte koncom minulého roka vo svojom domovskom štúdiu Whatever sound studio v Prievidzi v hudobnej réžii dvorného zvukára Vladislava Leškovského, ktorý v piesni hosťuje na bicích. Najnovší hudobný počin skupiny zo Žiaru nad Hronom v sebe spája poetický text a svieži až ľudový nápev.


"Videoklip sme natáčali v bývalom Dome kultúry v Žiari nad Hronom. Tunajšia divadelná sála má špeciálnu atmosféru a veríme, že ju bude aspoň trošku cítiť aj z nášho videoklipu. Točili sme vo veľmi veselej atmosfére niekoľko hodín. Do úlohy osudovej ženy sme obsadili mladú herečku Kristínu Bartoňovú a úlohu kameramana, režiséra i strihača v jednom opäť prijal Peter Balent z Cesar Production Nitra. Ide už o štvrtý singel z nášho posledného albumu Doba drevená a určite nebude posledný," prezradil v rozhovore frontman skupiny Kolegium.

Skupina Janko Kulich & Kolegium sa naposledy prihlásila o slovo pred tromi mesiacmi letným singlom Mala si, ktorý predznamenal ich novú hudobnú etapu s novým modernejším zvukom a vizuálom.


Janko Kulich & Kolegium prinášajú na slovenskú pesničkársku scénu nový vietor. Ich energický folkrock ponúka strhujúcu energiu, slovné hračkárstvo a v neposlednom rade silný emotívny prejav. Skupina v priebehu piatich rokov svojej existencie vydala štyri radové albumy a odohrala viac ako 100 koncertov doma i v Čechách. Svoje piesne rozdávajú fanúšikom zdarma prostredníctvom sociálnych sietí. Sú držiteľmi Medzinárodnej Interpretačnej Porty a laureáti Petržalskej baretky. Na jeseň roka 2018 pripravujú spoločné mini turné s pesničkárkou Mirkou Miškechovou k 100. rokom Československa a v decembri vycestujú na vianočné turné po obciach Žiarskeho regiónu. Rok 2018 zakončia tradičným narodeninovým koncertom 22. decembra v Divadelnej sále MsKC v Žiari nad Hronom, kde oslávia svoje 6. narodeniny.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol za skupinu Janko Kulich.