Talentovaný slovenský producent a spevák Alan Murin prichádza s druhou časťou jeho tohtoročnej trilógie. Po úspešnom štarte s nahrávkou 15 23 vydáva ďalšie EP pod názvom 23 10. Tri autentické skladby prinášajú bližší pohľad na jeho prežívanie a prístup k životu. Jednu z nich aj nazval Život - a práve k nej nakrútil svoj nový videoklip.

Alan Murin, ktorý sa hudbe venuje naplno aj vďaka štúdiu v Londýne, uprostred leta na svojom prvom EP 15 23 predstavil svoj osobitý štýl a "new popový" zvuk. Tento týždeň naň nadviazal ďalšou trojskladbovou nahrávkou s názvom 23 10. "Na novom EP rozoberám najmä lásku k životu a vzťahy. Samozrejme, je koncepčne pripravené tak, aby poslucháčovi poskytovalo súvislý kúsok príbehu z môjho života. Prirovnal by som ho ku krátkej, ale intenzívnej húsenkovej dráhe pocitov a energických levelov," prezrádza Alan.

"Ovládajú nás emócie a tie moje boli v poslednom čase ovplyvnené životnými zmenami, ktoré priniesli vzťahy a štúdium v zahraničí. Mám za sebou krásne obdobie plné pekných spomienok a takisto zážitkov, z ktorých som sa veľa naučil. Toto všetko som vložil do tohto EP, ktoré sme pre vás znovu zhotovili s mojím spoluproducentom, Charliem Lesliem. Prinieslo to kopec srandy a výziev, napríklad moje prvé gitarové sólo (v piesni Zem je láva, pozn. red.)," dodáva mladý hudobník, ktorý aktuálne študuje odbor hudobná produkcia a zvukové inžinierstvo na prestížnej londýnskej súkromnej škole Point Blank Music School.

Ako videosingel si zvolil skladbu Život, ktorá celú nahrávku uzatvára. "Videoklip zachytáva krásu v jednoduchosti života. Vznikol vďaka celému tímu Truself Records a podieľali sa na ňom Peter Majerčík, Peter Pham, Christian Marušák a manažér Dodo Mikulášik," dodáva Alan Murin.


Na začiatku nového semestra sa Alan opäť na istý čas presunie do Londýna. Bude však často cestovať domov, pretože ho čakajú vystúpenia. "Najbližšie bude 21. novembra v Ateliéri Babylon v Bratislave. Budem tam robiť predskokana skvelej českej skupine Mirai. Na vystúpenie sa veľmi teším a hlavne na všetkých fanúšikov, ktorí si ho so mnou prídu poriadne užiť. Následne o dva dni na to, 23.11, vydám poslednú časť trilógie, ktorá bude celá dostupná aj na CD," uzatvára Alan Murin.

Alan Murin má 20 rokov a pochádza z Bratislavy. Spevák, textár a producent sa hudbe venuje od 15 rokov, svoje prvé demo skladby vydal už v roku 2017. Najskôr pôsobil pod pseudonymom Sane. Po skončení strednej školy sa rozhodol pokračovať v štúdiu na vysokej škole v Londýne so zameraním na hudobnú produkciu a zvukové inžinierstvo. V súčasnosti popri štúdiu investuje celú energiu do budovania svojej hudobnej kariéry na Slovensku.


Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House.

Foto: Facebook.com/MurinAlan