Raper Boki je jedným z mála účastníkov slovenských talentových televíznych šou, ktorý úspech v nej dokázal zúročiť. Na debutovom albume Vamos, ktorý vydal ešte v júni, má viacero zaujímavých hostí a jedným z nich je aj Majk Spirit, ktorý v skladbe Nesľúbil. Tá teraz vychádza ako singel spolu s videoklipom.

Gábor Bokor, známy vo svete rapu pod pseudonymom Boki, v texte Nesľúbil poukazuje na to, ako môže úspech v kariére zničiť partnerský vzťah. On sám sa minulý rok výrazne zviditeľnil v televíznej šou Česko Slovensko má talent, kde skončil na druhom mieste a odvtedy jeho kariéra nabrala úplne nový rozmer. Uvedomuje si však i to, že úspech má dve strany mince, a práve o tom rapuje v najnovšej skladbe Nesľúbil.

"Je to fiktívny príbeh o vzťahu s frajerkou, ktorá nechápe moju prácu. Máloktorá žena alebo chlap dokáže totiž pochopiť prácu toho druhého a hlavne keď ide o prácu s ľuďmi. V skladbe poukazujem aj na to, že žiarlivosť môže pokaziť vzťah, alebo že sústrediť sa len na prácu a partnerku nechať bokom nie je správna cesta. V takom prípade sa totiž môže vzťah skončiť veľmi zle," vraví Boki.


Majk Spirit v Bokiho skladbe hosťuje prvýkrát, no spolupracujú už dlhšie. Člen H16 ho totiž vzal pod svoje ochranné krídla a spolu s kolegami zo spoločnosti Spirit Music má na jeho úspechu výrazný podiel. "Boki pred dvoma rokmi vyhral moju súťaž Spirit Music Talent. Odvtedy ho sledujem a teším sa, že sa mu dobre darí. Spoločná skladba bola v podstate len otázkou času, keďže je na mojom labeli. Keď mi poslal na ukážku singel Nesľúbil rovno som mu povedal, že to dám. Podľa mňa je to jedna z najlepších vecí, aké zatiaľ urobil," chváli novú tvár na hudobnej scéne Majk Spirit. 

Samotný Boki považuje túto spoluprácu za splnený sen. "Majk je pre mňa jeden z najlepších raperov na česko-slovenskej scéne, ak nie rovno najlepší. Vyrastal som na jeho muzike a bol mi vždy veľkým vzorom. Som veľmi rád, že som dostal možnosť nahrať s ním spoločnú skladbu, ktorá nám, myslím, celkom vyšla," teší sa 24-ročný raper, ktorý napriek úspechu zostáva pri zemi.

Ako sám vraví, je to i preto, že hoci ho väčšina ľudí objavila až vlani, vlastné texty a rap začal robiť už pred jedenástimi rokmi a zo svojho pohľadu si na úspech musel počkať. "Myslím si, že to zvládam celkom fajn. Vôbec som sa nezmenil a stojím nohami pevne na zemi. Vždy som miloval pozornosť ľudí, tak ma to, samozrejme, teší," uzatvára Boki.

Na jeho debutovom albume Vamos, ktorý spája rap so spevom a v niektorých skladbách aj s latino rytmami, okrem Majka Spirita hosťujú aj raper Mega M, spevák Tomáš Botló a Dominika Mirgová, s ktorou nahral úspešný singel Nikdy s5.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Spirit Music