Americký producent Skrillex, ktorý tento rok získal tri ceny Grammy, a anglická speváčka Ellie Goulding už netvoria pár. V pondelok o tom informoval britský denník The Sun s odvolaním sa na nemenovaný zdroj. Dôvodom rozchodu mal byť fakt, že obaja žijú v iných krajinách a majú veľa práce.

"Je to veľmi smutné, pretože sa k sebe naozaj hodili. No nedokázali to spraviť tak, aby to fungovalo. Obaja sú úspešní a žijú v iných štátoch," uviedol zdroj. Medializovaný vzťah vydržal približne deväť mesiacov. Speváčka koncom minulého roka hosťovala v Skrillexovej skladbe Summit.

Skrillex feat. Ellie Goulding - Summit

Jeden z najžiadanejších interpretov z elektronickej scény s občianskym menom Sonny Moore uviedol v marcovom rozhovore pre magazín Rolling Stone, že speváčke napísal e-mail, v ktorom sa predstavil a hneď sa jej priznal, že miluje jej hudbu. "Ahoj, som Skrillex. Neviem, či vieš kto som, ale milujem tvoje veci," napísal producent. Na Angličanku to zabralo, dvojica si začala písať a neskôr aj telefonovať.

Dvadsaťštyriročný Kalifornčan Skrillex kedysi pôsobil v post-hardcoreovej formácii From First to Last. Neskôr sa začal venovať produkcii elektronickej hudby, pričom sa zameral na dubstep. Na tejto scéne sa presadil najmä EP nahrávkou Scary Monsters and Nice Sprites (2010). Tento rok sa prezentoval ďalším EP s názvom Bangarang (2012), na ktorom je aj spomínaná pieseň Summit. Tento rok spolupracoval s Damianom "Jr. Gong" Marleym, ich spoločná skladba Make It Bun Dem vyšla v máji.

Skrillex & Damian "Jr. Gong" Marley - Make It Bun Dem

Dvadsaťpäťročná Ellie Goulding je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou Brit Award v kategórii Critics' Choice. Na konte má debutový album Lights (2010), z ktorého vyšli single Starry Eyed, Under the Sheets, Guns and Horses a The Writer. V USA táto nahrávka vyšla až v marci 2011 s bonusovým singlom Lights. Tento mesiac speváčka uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon (2012) obsahujúcu singel Anything Could Happen. Vlani v apríli Goulding spievala na svadbe princa Williama a Catherine, vojvodkyne z Cambridgeu.

Ellie Goulding - Anything Could Happen

Informácie pochádzajú z webovej stránky thesun.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Elliegoulding.com 

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Skrillex