Spevák a hudobník Miro Žbirka oslávil v nedeľu 21. októbra okrúhle 60. narodeniny. Pri tejto príležitosti vydal komplentú diskografiu, chystá veľké narodeninové koncerty v Prahe a v Bratislave a má tiež nový klip. Vznikol k piesni Love Shines, ktorá sa nachádza na jeho novom singli Made in Abbey Road.

Jubileum oslávil Meky Žbirka v kruhu rodiny a virtuálne aj s fanúšikmi a priateľmi, ktorí mu prostredníctvom telefonátov, SMS a Facebooku poslali množstvo blahoželaní. Manželka Katka ho príjemne prekvapila darčekom v podobe "magického výletu". Ten mohol Meky absolvovať hneď doma, pretože išlo o nové remastrované vydanie kultového beatlesáckeho filmu Magical Mystery Tour.

O príjemné prekvapenie sa postaral aj zvukový majster Sam Okell, ktorý so slovenskou hudobnou stálicou nahrával pesničky In The Sun a Love Shines v Abbey Road Studios. K prianiu "Happy birthday" pridal Mekymu aj otázku ako je spokojný s novým zvukom v spomínanom filme, ktorý spolu s Gillesom Martinom remastroval. "Veľmi ma to potešilo a vytvorilo sa tak zvláštne prepojenie medzi mojimi narodeninovými darmi," priznal Žbirka.

Nový videoklip Love Shines nakrútil v spolupráci s dvorným režisérom Davidom Beránkom. Zachytávajú Mekyho splnený sen, ktorým bolo práve nahrávanie v legendárnych londýnskom štúdiu.

Miroslav Žbirka - Love Shines

Fanúšikovia sa so spevákom môžu najbližšie stretnúť 14. novembra v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej v Bratislave, kde pokrstí spomínaný Complete Box. 5. decembra potom odohrá aj špeciálny koncert so symfonickým orchestrom, svojou kapelou a mnohými hosťami. Svoje najväčšie hity predstaví v tradičnom, symfonickom, rockovom ale aj akustickom prevedení. Decembrový narodeninový koncert na Zimnom štadióne O. Nepelu bude jediným exkluzívnym koncertom na Slovensku.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša, PR manažér Mira Žbirku. Všetky aktuálne informácie nájdete na www.zbirka.cz a www.fb.com/MiroZbirka.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka