Hádka v kuchyni, rozchod a smrť. V priebehu niekoľkých hodín boli zverejnené dva tematicky aj spracovaním až podozrivo podobné videoklipy. Pokiaľ by bol klip TKO od Justina Timberlakea vonku o mesiac skôr, Miro Jaroš by zbytočne tvrdil, že sa ním neinšpiroval - nikto by mu neuveril. Tu je však jasné, že ide o podobnosť čisto náhodnú.

V prípade Mira Jaroša je reč o videoklipe k piesni Navždy sám. Tá je spevákovým prvým singlom po takmer dvojročnej prestávke, počas ktorej sa venoval najmä produkcii skladieb a albumu Dominiky Mirgovej a písaniu piesní pre deti. Čierno-biele video zobrazuje smutný príbeh muža a ženy. "Príbeh je celkom jednoduchý. On odmieta pokračovať vo vzťahu, v ktorom ho ona podvádza a pri trpkom rozchode ho ona prekľaje, aby ostal do konca života opustený. Ako jediná potom príde na jeho pohreb, kde mu vysloví tiché prepáč a odprevadí jeho popol do večnosti," prezradil Jaroš.

Náhoda je blbec

Justin Timberlake v novom klipe k singlu TKO takisto zobrazuje temnú atmosféru umierajúceho vzťahu. Spoločnými prvkami oboch klipov sú intímne, ale napäté chvíľky v spoločnej domácnosti aj hádka v kuchyni po tom, ako pretečie posledná kvapka trpezlivosti na strane podvedeného partnera. Najmä v prvej polovici videí pritom okrem takmer totožného scenára zaráža aj podobnosť niektorých záberov, hoci kvalitatívne je klip amerického speváka na úplne inej úrovni.

Spojítkom medzi príbehmi je aj smrť muža a príliš neskorá ľútosť ženy, no kým Timberlake je obeťou krutého akčného plánu svojej milenky a nedožije sa druhého dňa, Jaroš zomiera o mnoho rokov neskôr na starobu. Po pozretí oboch klipov sa napriek tomu zdá, že podobností je príliš mnoho, aby to mohla byť náhoda. V tomto prípade je však kopírovanie vylúčené, nakoľko obe videá boli na Youtube prvýkrát nahraté v ten istý deň - 29. októbra 2013.

Kým Timberlake si vyskúšal adrenalínovú jazdu, pri ktorej je v klipe lanom priviazaný za frajerkiným automobilom a rozvláčený po americkej púšti, Jaroš si počas nakrúcania poležal v rakve. "Bolo to zvláštne, dokonca až smiešne, ale vedeli sme, prečo to robíme. V tom príbehu má všetko svoj zmysel. Páčila sa mi tiež myšlienka, že po smrti si pozostalí môžu odniesť popol svojho blízkeho v živej urne, do ktorej je zasadený stromček. Urna z popola a zeminy sa v zemi rozloží a stromček na záhrade vyrastá spolu s dušou človeka, ktorý nás opustil. Je to pekná symbolika a chcel som ju vyjadriť aj v klipe," vyhlásil.

Pozrite si oba spomínané videoklipy:


Autor: Patrik Marflák (zdroj citácií M. Jaroša: SITA)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Miro Jaroš